Chalkidiki - Kassandra

Holiday met de kids in Halkidiki

Heerlijk tot rust komen

door Bettina - www.citymom.nl

Wij vlogen op Thessaloniki, maar 3 uurtjes vliegen (fijn met jonge kinderen!). Helaas hebben wij deze stad zelf niet gezien, omdat onze kinderen pas net lopen en het erg warm was. Maar het schijnt een fantastische stad te zijn. De stad ligt ook nog eens aan het strand! Die combinatie vind ik sowieso altijd top, daarom zeker een reden om terug te komen! Op een dik half uur rijden van de luchthaven van Thessaloniki ligt de regio Halkidiki, ook wel geschreven als Chalkidiki. Deze regio bestaat uit drie langwerpige schiereilanden. De eerste week van de vakantie verbleven wij op de meest westelijke: Kassandra.

      

EEN HEERLIJKE AIRBNB

 

Via Airbnb huurden wij een heel fijn huis met onze vrienden en alle (5) kids dichtbij een zandstrand. Waar ik in het begin nog een beetje tegen sputterde (geen zwembad!) was ik na een uur in het huis al om. Heerlijk geen zwembad, want dan hoef je niet iedere seconde op de kinderen te letten en kan je echt rustig van een boek genieten. Ik liep de duin af en stond voor een helderblauwe rustige kindvriendelijke zee. Als je koude drankje op was, dan liep je zo weer naar huis om een nieuwe te halen! De barbecue sleepten we ook nog een paar keer mee naar het strand. De prachtige ondergaande zon die iedere avond anders was, spelende kinderen in zee, fantastisch! En dat iedere dag weer...

      

OVERAL KRISTALHELDER WATER

 

Naast ons eigen fijne strandje hebben we die week nog een paar andere stranden gecheckt. Waar je ook heen gaat, alle stranden zijn mooi met kristalhelder water! Bij ons om de hoek had je leuke relaxte low-key strandtentjes waar je drankjes kon krijgen, waar bedjes staan en je onder een rietenparrasolletje kan ontsnappen aan de soms ook wel warme zon (30 - 35 graden). Op het schiereiland zijn ook strandtenten te vinden waar aan het eind van de middag de muziek harder gaat en je kan dansen op zomerse plaatjes. Met kinderen hebben wij die helaas even overgeslagen. Nog een reden om te terug te gaan! Mijn favo strand op Kassandra was het strand van het plaatsje Estiatopio. Daar lagen wij bij strandtent Enapoz Meze. Je kan daar ook te gek lunchen: neem de gegrilde inktvis! Alle kinderen vermaakten zich goed in het speeltuintje van de naastgelegen strandtent: Magika Asteria. Ook daar is het prima vertoeven mocht Enapoz Meze vol zitten.

     

OLYMPIADA

 

Na een heerlijke week in het huis was het tijd voor echte family time en gingen we met zijn viertjes verder naar een ander deel van Halkidiki. Na 2 uur rijden kwamen we in het oosten van Halkidiki, ook wel de Mount Athos regio genoemd. We stopten in het plaatsje Olympiada en dit is een superleuk plaatsje! Heel relaxed, niet te groot of schreeuwerig, maar wel lekker klein en fijn! We logeerden in de Kargas Apartments, 5 minuten buiten het dorp. Gerund door een heel lief Grieks stel waarvan we zelfs verse groenten uit hun eigen moestuin kregen. Om het terrein van de appartementen ligt een grote tuin met hek en er zijn veel schommels, wipwappen en ander vermaak voor kinderen. Van de eigenaren kregen we de tip te gaan eten in het dorp bij visrestaurant Captain Manolis. Overal in Griekenland kun je verse vis eten maar hier is vooral de setting te gek. Lekker Grieks (wit met licht blauw) maar vooral het uitzicht over de zee is fijn. Op het strand zie je families die na hun werk nog even naar strand gaan. Hun kinderen spelen enthousiast op het zand. Een heerlijk tafereel om te aanschouwen! 

     

In deze omgeving zijn ook weer de mooiste stranden te vinden! Vooral de stranden net buiten het dorp zijn aanraders. Daar vind je ook fijne beach bars met ligbedden en kun je drankjes en eten bestellen. De omgeving staat ook bekend om de mooie oude plekken die je kunt bezoeken en de plekken waar Aristoteles gewoond en gewerkt heeft. Dit gebied heeft dus meer te bieden qua cultuur dan het schiereiland. Al met al vind ik Halkidiki de perfecte vakantie plek! Je kunt een paar dagen stad afwisselen met de allermooiste stranden die je ooit hebt gezien. Het eten is er heerlijk, het is er niet druk, het weer is perfect en de mensen zijn extreem vriendelijk! Halkidiki (ik kan het nu eindelijk uitspreken!) wij komen zeker weer terug!

 

Meer lezen van Bettina? Klik hier om naar CityMom te gaan.