hotel poseidon
Spetses

Het eiland van de Royals

het Griekse eiland waar de royals vakantie vieren

Door Annemarie - www.enfait.nl

Spetses haven

#ilovegriekenland. écht! Het eten, de mensen en de vele eilanden lonken ieder jaar weer. of u Spetses al? Ik had in nog nooit van gehoord.
online research kwam ik erachter toch wel the place to be is als je van luxe.
Onze eigen Willem-Alexander en Maxima meren regelmatig aan om precies hier een hapje te eten en ook de Griekse Royals zijn regelmatig van de partij.
Met of choppers rich & famous op het eiland, toch net even anders.

hotel poseidon

De normale mens bereikt Spetses namelijk via Athene, daar vlieg je heen om vervolgens een taxi te nemen naar de haven van Pireaus.
Hier aangekomen koop je een ticket voor de ferry die je in minder dan twee uur richting het eiland vaart.

spetses

Wij hadden letterlijk ‘de boot gemist’ want met harde wind varen de ferries niet en de enige manier om dan voet aan wal te krijgen is door met een taxi naar Kosta te crossen 
want vanaf daar bereik je Spetses binnen tien minuten met een watertaxi.
Dure grap, dat wel maar de kronkelde wegen door de Griekse bergen laten je wel de mooiste uitzichten zien.

hotel royal

Grand Hotel Poseidonion 
Bij aankomst worden we opgewacht door een gastheer van ons hotel. De koffers worden meegenomen en wij zijn blij dat we na een onstuimige reis zijn neergestreken op Spetses.
First things first, we in en gaan in hapje eten in hotel: Poseidonion Grand Hotel. 
Dit imposante hotel aan de zee heeft een oud en nieuw gedeelte en je lijkt zo in de serie Grand Hotel te stappen.
In het gerenoveerde hotel vind je nog veel klassieke elementen terug afstammend uit 1914.

Nog even over het: in het hotel heb je restaurants. Bij ‘ON THE VERANDAH’ eet je sjiekere vis gerechten en de gerechten van Library Brasserie zijn de hele dag beschikbaar.
Veel veelzijdiger zagen wij het nog nooit! In het hotel kan men sporten, zwemmen en relaxen in spa. Je boekt er een massage of laat je nagels lakken en als je daar geen zin in hebt,
kan er vanalles voor je geregeld worden. Denk aan fietsen, paardrijden of zeep maken.

orloff hotel

Orloff Restaurant 
De eerste dag op het eiland struinen we wat rond, wandelen we de kleine boetiekjes binnen en lunchen we met moussaka.
Eigenlijk hebben we de hele dag al zin in het avondmaal bij restaurant Orloff, de lievelingsplek van Willem-Alexander, Maxima en de kids die altijd dezelfde tafel aan zee nemen.
Dus zodra het kan hollen we richting het restaurant om zelf te ervaren wat onze koning eet. . Ja… ze hebben gelijk.

 

orloff

Hier eet je ongelofelijk goed. Dolmades, Griekse kaas in een jasje van bladerdeeg (dit moet je eten), calamari, octopus en andere visgerechten worden ons een voor een voorgeschoteld. 
Vergezeld door een heerlijk Grieks wijntje… of eigenijk twee flessen wijn. De eigenaar schuift later op de avond bij ons aan en het wordt een gezellige boel op het terras.
Dit is de beste plek om te dineren op Spetses, niet heel sjiek maar wel een uitstekende bediening, fantastisch (vers) eten en machtig mooi uitzicht op de oude haven.

spetses-taverna

Restaurant
Gelegen in een kleine baai kun je heerlijk zitten bij Mourayo, een restaurant en bar in een. Verwacht geen commercieel restaurant-gebeuren maar een knus Grieks tentje met heel veel drank.
Onze avond begon buiten op het terras met een heerlijk uitzicht en bubbels en eindigde aan de bar waar de muziek een decibelletje of wat harder gaat en de lokale bevolking los gaat tot in de late uurtjes.

spetses-eten

poseidonion
 

Fish Tavern Tarsanas 
Als je van vis houdt, zit je in Griekenland goed. Bij Fish Tavern kun je kiezen uit verschillende bereiden van vis die allemaal goddelijk klinken. Ze bereiden er bijvoorbeeld vis in zoutkorst, met deze klassieker zit je gegarandeerd goed. 
Hij ziet er prachtig uit, maar de vis smaakt ook perfect: verfijnd en sappig. De wijnen zijn ook erg lekker net als de voorgerechten die ik samen met mijn man deel. Gegrilde inktvis, een bereiding van aubergine met knoflook
en Griekse salade worden ons voorgeschoteld. Alles in het restaurant komt uit de omgeving, zelfs het interieur.
De eigenaar heeft twee restaurants op Spetses en het is een familiebedrijf waar iedereen met liefde werkt. Dat merk je echt!

hoter interieur

royal suite

hotel-poseidon-eten

TIPS: 
Ga in juni of september: Omdat Spetses niet zo groot is, kan het in het laagseizoen erg rustig zijn. Grote kans dat de restaurants in oktober tijdens de lunch gesloten zijn en dat is eeuwig zonde!
Wanneer je in de wat drukkere maanden juli en augustus gaat is het verstandig om te reserveren! Zeker tijdens de The Spetses Classic Yacht Regatta, een parade van mooie boten en zeker de moeite waard om te zien!

Neem een dikke portemonnee mee:
Op het eiland krioelt het van royals, rich & famous. Deze doelgroep heeft flink wat duiten te besteden dus houd rekening met hogere prijzen!

Spetses is een , met genoeg vertier! Mits de zon schijnt… want met slecht weer is er niet zoveel te beleven.
Als de zon er is kun je vanaf de vele terrassen heerlijk naar andere toeristen gluren, varen, paardrijden, yoga beoefenen, quad rijden, verrukkelijk eten en shoppen.
Griekse lui zijn enorm gastvrij en helpen je graag. Het eiland Spetses is onder de Nederlanders nog onontdekt maar zeker de moeite waard om te bezoeken!