Kythira

Klein maar fijn!

Diversiteit op 10m2

Een aantal van de stranden zijn alleen bereikbaar via zee. In het voor- en najaar zijn ze bijna verlaten. Alleen in juli en augustus nemen vakantievierders de valleien die leiden naar betoverende stranden. De oppervlakte van het eiland is ongeveer 280 vierkante kilometer. De vegetatie op het eiland is rijkelijk, vooral in de noordelijke en westelijke streken van Kythira. Waar je ook komt, overal ruik je de in overvloed aanwezige kruiden. Het klimaat is Mediterraan, zonnig en warm met genoeg vochtigheid en hoofdzakelijk in de winter sterke winden. In het voorjaar is Kythira bedekt door een deken van bloemen.

Kythira heeft ongeveer drieduizend bewoners. Er zijn vele kleine dorpen, zo’n 66 in totaal. Het eiland wordt bestuurd door één gemeente. De gemeente van Kythira en de Gemeenschap van het eiland Antikythira zijn afhankelijk van de Subprefectuur van Kythera. De inwoners leven vooral van de landbouw en toerisme. De belangrijkste agrarische producten zijn olijfolie en de beroemde kwaliteitshoning. De laatste jaren, groeit het aantal toeristen, waardoor steeds meer inwoners zich richten op het toerisme.

Het cultureel erfgoed van Kythira is rijk en toe te schrijven aan de vele verschillende bevolkinggroepen die er door de eeuwen heen woonden. De architectuur van het eiland wordt hoofdzakelijk beïnvloed door de stijlen en de motieven van Venetië, Kreta en Mani. De byzantijnse monumenten en de Engelse gebouwen versieren elke hoek en iedere zijde van het eiland. Archeologen doen belangrijke ontdekkingen en vinden prachtige voorwerpen uit diverse tijdperken. Er staan zeer vele kerkjes en kapelletjes op Kythira. Als bezoeker zult u zich snel met het eiland vertrouwd voelen en al snel verliefd raken op dit prachtige eiland.

Nog even geduld, de blogger is onderweg...

Honderd bloggers zijn de komende tijd op en onderweg naar een van de 100 bestemmingen in het prachtige Griekenland. Wil je wegdromen bij nieuwe reisverslagen? Laat je e-mailadres achter voor een update. We sturen je maximaal twee updates.