Corfu

Met de kids langs de highlights van Corfu

Van waterpret naar cultuur snuiven

Door Sabine Kuipers van der Meer - www.vakantie-met-kinderen.com

Corfu, dat prachtige groene eiland in de Ionische zee aan de Westkust van Griekenland. al veel over gezegd en geschreven. Maar wat vinden kinderen eigenlijk van dat eiland? trip Corfu met TUI we met highlights.

Een bootreisje naar Paxos en Antipaxos
Griekenland, is En hoewel we al op een eiland zitten, maken we een bootexcursie naar de kleine eilanden Paxos en Antipaxos. Als we die eilandjes ten zuiden van Corfu bereiken, kijken we onze ogen uit. , met met boot in We bezoeken ook de grootste plaats op het eiland: Gaios. Het heeft een leuk haventje, en we eten op een terras op het plein. Volgens de jongens de lekkerste gyros die ze ooit op hebben. Maar het hoogtepunt is natuurlijk als de boot tot 2 keer toe voor anker gaat in de prachtige baaien van Paxos en Antipaxos. van de boot in het azuurblauwe water. De jongens kunnen er geen genoeg van krijgen.

Het Achilleion, paleis van Sissi en Achilles
Een echte must-see op Corfu is het paleis Achilleion, ooit voor de beroemde keizerin Sissi gebouwd. Meisjes dromen weg in de kamers van dit mooie paleis. Maar wij hebben 2 jongens, die meer geïnteresseerd zijn in de krijger Achilles.Sissi was ook zeer gecharmeerd van deze Griekse krijger. En dus vind je zijn beeltenis op verschillende plekken in en rondom het paleis. in is Ook indrukwekkend zijn de geweldige uitzichten vanuit de tuin rond het paleis. We zien de zee en de stad Kerkyra. Maar Zeb en Tycho spotten vooral vliegtuigen, die zo ongeveer op ooghoogte langs vliegen om te landen op de luchthaven.

Veel waterpret bij Aqualand
Centraal op het eiland ligt een geweldig  waterpark. En wij hadden het geluk dat we hier ook logeerden.  Aqualand Village is een knus vakantiedorpje met familiekamers en heeft een prachtig waterpark waar voor jong en oud heel wat te beleven valt. Leuke baden met glijbaantjes en een waterspeeltoren voor de kleintjes. Onze favoriet, de bandenglijbanen  en vele glijbanen voor alle leeftijden. Maar ook super snelle glijbanen voor de oudere tieners en volwassenen. Veel plezier beleefden onze jongens in het grote golfslagbad. in band op Lazy River of op een ligbedje van het

Kerkyra, oude binnenstad tussen 2 forten
Kerkyra hebben we van afstand al gezien, maar is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Als je door de drukke wegen gemanoeuvreerd ben arriveer je in de autovrije binnenstad. Hier vind je typisch Griekse restaurantjes, smalle winkelstraatjes en oude gebouwen. Maar de kinderen zien vooral de 2 forten. Want de oude stad ligt ingeklemd tussen het oude fort dat op een rots in zee ligt, en het nieuwe fort iets landinwaarts.

Prachtige baaien bij Paleokastritsa
De mooiste plaatjes van Corfu worden gemaakt bij het schilderachtige Paleokastritsa. Hier liggen diverse mooie strandjes aan verschillende baaien tussen de rotsen. Dit is ook de plek waar veel toeristen naartoe komen, en dus is het er behoorlijk druk. Maar gezellig is het ook, en als je iets verder zoekt, vind je rustiger plekjes. De kinderen vinden het heerlijk om hier te zwemmen. Maar ook om te klimmen op de rotsen, steentjes in het water te keilen, en  op zoek te gaan naar visjes. Wil je meer actie? . Waterfietsen, snorkelen, duiken, of rondgetrokken worden op een band of een banaan, het kan allemaal.

Op zoek naar rustige, kindvriendelijke stranden
Onze tijd is helaas maar beperkt, maar we wilden toch nog op zoek naar kindvriendelijke stranden. We worden gewezen op de zandstranden van Glafyda. En inderdaad, hier zijn veel faciliteiten voor kinderen, zoals een luchtkussen park op het water. Maar het is ook het strand van Corfu. Dus als je juist een rustig strand zoekt voor de kinderen, dan moet je niet hier zijn. Helaas ontbreekt ons de tijd om op zoek te gaan naar die rustige plekjes, die er ook zeker moeten zijn. We zullen dus nog eens terug moeten naar Corfu, wat een straf… 

 

Corfu multi- met historische monumenten. De oude stad van Corfu staat op de werelderfgoedlijst en is een prachtige mix van klassieke Venetiaanse gebouwen en lokale tradities. Het prachtige landschap, de kristalheldere zee en het uitstekende weer het hele jaar door verklaart waarom Corfu een ideale bestemming is.