Epirus - Sivota

Een pareltje in Griekenland

De ultieme plek om helemaal tot rust te komen

Door Bouchra - www.womanistical.nl

Met als uitzicht een rustige baai met dobberende zeilbootjes en een achtergrond van groene heuvels en olijfbomen, is Sivota een pareltje in Noord-Griekenland. Overvolle boulevards en massatoerisme zijn hier gelukkig niet te vinden, deze havenstad is dus echt de ultieme plek om helemaal tot rust te komen. Wij deden het in ieder geval wel.

Sivota bevindt zich op het vasteland van Griekenland in de streek Epirus. Het ligt ten zuiden van de havenstad Igoumenitsa en tegenover Sivota vind je het meest noordelijk gelegen Ionische eiland Corfu. Vroeger, toen Sivota nog Volia en Mourtos heette, was het niet meer dan een klein vissersdopje.

Tegenwoordig is het velen malen drukker, al is het in vergelijking met grote steden nog steeds een rustig plekje. Vooral rondom de haven is het – zeker in het hoogseizoen – gezellig om doorheen te slenteren.


Naast de haven ligt een kleine centrum met vele knusse restaurants en terrasjes. Het is niet immens groot en je bent er gauw doorheen, maar het is er wel gezellig. Vanaf deze plekken kun je tijdens het nuttigen van een maaltijd of een drankje kijken naar de zeilboten. Je kunt er ook wat supermarkten, bakkerijen, souvenir- en kledingwinkeltjes vinden.

 

Sivota kent tal van mooie, rustige stranden en baaien. De stranden bestaan voornamelijk uit zand en/of kiezeltjes en zijn alle gelegen aan het heldere, turquoise zeewater waar Sivota bekend om staat.
Op veel plekken zijn er bomen aanwezig, waardoor er ook genoeg aangename schaduwplekken zijn die voor verkoeling kunnen zorgen. Een aantal van de bekendste stranden van Sivota zijn Bella Vraka, Mega Ammos, Mikri Ammos, Karvouno en Zeri.

Bezoek ook andere bestemmingen
Sivota is een prachtige vakantiebestemming, maar je hebt het wel al snel gezien. Er valt namelijk niet onwijs veel te doen. Een auto huren is Wij hebben bijvoorbeeld met onze huurauto Ioannina, Meteora en de Acheron rivier bezocht. In Sivota zelf hebben wij geen autoverhuurbedrijven gezien, maar gelukkig kun je tegenwoordig makkelijk via het internet er eentje huren.

Wij boekten voor het eerst bij Sunny Cars en het is ons erg goed bevallen. De auto werd netjes bij ons hotel Sivota Spa Diamond Resort afgeleverd en werd op de laatste dag ook netjes op tijd opgehaald. Wij kregen wel een andere auto dan die wij hadden gekozen, maar het stond ook in de huurvoorwaarden dat die mogelijkheid er was. Al met al een prettige ervaring en een prima service!

Voor ons allen was het de eerste keer dat wij Sivota bezochten en wat heeft het ons goed verrast! Dit kleine, prachtige havenstadje is ideaal als je tot rust wilt komen. Voor sportievelingen onder ons is er echter ook veel te doen. Denk aan zwemmen, kanoën, raften, snorkelen, duiken, schermvliegen en nog veel meer. , wat ons betreft is Sivota absolute aanrader.

Deze persreis werd mede mogelijk gemaakt door het Grieks Verkeersbureau en TUI