Kozani, een zee van paarse bloemen!
Kozani

Een zee van paarse bloemen!

Een belangrijke plaats voor de productie van saffraan

700 meter boven zeespiegel, op het vasteland van Griekenland, in de regio West-Macedonië vind je prachtige bergketens. Tussen die bergketens ligt Kozani-stad, de hoofdstad van de regio Kozani. Een authentieke stad waar een eeuwenoude bibliotheek is gevestigd. Je vindt er wel 153.000 boeken en zelfs zeldzame uitgaven! Maar er is meer te ontdekken in Kozani!

Zo is Kozani een van de belangrijkste plekken ter wereld voor de productie van saffraan. Saffraan komt uit de krokus, een prachtige paarse bloem. Kom je in oktober naar Kozani dan zie je hele velden vol!

Maar naast de bloemen is er nog meer te ontdekken. Zo vind je er ook de Byzantijnse kasteelstad Servia. De stad is gebouwd op een heuvel en je hebt er een prachtig uitzicht op de Aliakmon rivier. En in Kozani vind je ook een van de langste bruggen van Griekenland. Stop tijdens je roadtrip door West-Macedonië dus zeker even in Kozani!

Nog even geduld, de blogger is onderweg...

Honderd bloggers zijn de komende tijd op en onderweg naar een van de 100 bestemmingen in het prachtige Griekenland. Wil je wegdromen bij nieuwe reisverslagen? Laat je e-mailadres achter voor een update. We sturen je maximaal twee updates.