Naxos

Variatie op verrassend Naxos

Grootste eiland van de Cycladen

Door Daphne van Aken - www.foodinista.nl

Naxos wat heb je mij keer op keer mogen verrassen! Misschien wist je het niet, ik in ieder geval niet en voor mij was de reis naar Naxos de ene verrassing na de nadere. Naxos is het grootste eiland van de Cycladen. Daar is dus veel te ontdekken en te proeven. In Naxos zijn veel restaurantjes, veel eigen producten uit de lokale keuken en doordat het een groot eiland is diverse stranden, rustige en drukke kanten van het eiland en prachtige cultuur. Wat is er veel te beleven en proeven. Al moet ik toegeven dat ik zo weer terug zou gaan om het over te doen. Eigenlijk om nog meer te beleven.

Het Eiland
Naxos is het grootste eiland van . Met diverse kleine en grote stranden en de stranden zijn zandstranden. Bij aankomst op Naxos in de stad Chora herken je het unieke eiland Naxos Chora direct door de poort van Apollo die je niet kunt missen. Meer dan stranden en cultuur, op Naxos kun je absoluut genieten van de Griekse keuken, het eiland Naxos is geheel zelfvoorzienend en voorziet veel andere eilanden van eten. Het zal niet verrassend zijn, wanneer je op andere eilanden producten uit Naxos tegenkomt.

Proef de cultuur op Naxos
Het zal je misschien niet verbazen dat ik als foodblogger Naxos ben gaan ontdekken, doormiddel van de lokale keuken en producten. Wat je absoluut niet mag missen op Naxos is de lokale likeur Kytron gemaakt van de Kytron vrucht. in Chora de barren of drink cocktail met Kytron. Vergeet ook de lokale kaasjes niet te proeven geen feta op Naxos, maar lokale gereipte geitenkaas, waar de meest heerlijke recepten mee worden gemaakt.

Restaurants in Chora
Waar moet je naartoe om de heerlijkheden ook echt te proeven? diversiteit is . Van klassiek, ontbijt en diner, maar ook de nieuwe Griekse keuken is toegepast in Chora. De hoofdstad van Naxos. Voor de klassieke Naxos keuken ga je naar Irini’s op de boulevard van Naxos met uitzicht op de haven. Voor een meer moderne keuken ga je naar Apostolis in de Old Market van Chora. Laat bij Apostolis zeker een reservering maken. Het restaurant is heel populair en ook bij de Griekse gasten zelf. Vergeet daar niet de Naxos geitenkaas in hazelnoten gebakken en de populaire moussaka te proeven. Voor een zondags ontbijt met Griekse families ga je naar Rendez vous café voor een crepe met Griekse yoghurt, honing en hazelnoten.

Wat je absoluut niet mag missen in Naxos
De Apostolis zie je al vanaf de ferry, maar deze moet je beklimmen, anders ben je niet op het eiland Naxos geweest. Apostolis is in Chora en loop heel boulevard . Ga ook naar het strand en bezoek één van de mooie beachbars. Een andere kant van Chora. Het is zeker de moeite waard om ook het rustigere deel van Naxos te bezoeken in Agios Prokopios. Huur een auto of laat je door taxi, taxi’s op Naxos. minder 20 Euro bijna het hele eiland over. Bij Agios Prokopios zijn kleinere strandjes die ook geschikt zijn surfen, maar aan de kant waar het rustig is, is het water ondiep en loopt het langzaam af. Perfect voor een vakantie met kinderen. Met , en mooie appartementen.

op Naxos

in in Agios Prokopios met je gezin op loop afstand van het strand en dichtbij restaurantjes. In Chora is het Alkyoni Beach Hotel . Dichtbij de stad op wandel afstand en direct aan het strand. .

 

Over Naxos

Naxos is een ideale bestemming voor . Rust, vruchtbare grond, gevarieerd landschap, marmer en baaien met mooie stranden zijn kenmerkend voor dit Cycladen eiland. Naxos-stad is een van de mooiste Cycladen-stadjes met onder meer de haven, veel terrasjes, kerken, een Venetiaans kasteel en steile winkelstraatjes. In de zomer avonden is er een open air bioscoop aan de zuidkant van dit stadje.