Pilion

Volkskunst en talloze activiteiten

Ideale bestemming voor cultuurliefhebbers

Door Ianna - www.beginspiration.nl

Volgens de Griekse mythologie zou dit schiereiland de plek zijn waar de Centauren (half man, half paard) leefden en het zou het zomerverblijf zijn van de Griekse goden, en ik snap wel waarom. Je hebt er alles: mooie landschappen, tropische stranden, super vriendelijke mensen, heel veel zon en heerlijk eten.

is omgeving met vele gezichten. Aan de ene kant heeft Pilion een ruige natuur, met veel bergen en ravijnen (je kunt er in de winter zelfs op wintersport) en aan de andere kant de meest prachtige bijna tropische stranden met helder blauw water. kunt er en , want in de 18e eeuw zijn er een netwerk aan stenen paden aangelegd.

Het gebied staat bekend om zijn boomgaarden en er is zelfs een dorp, Zagora, dat bekend staat als appelleverancier van Griekenland en ver daarbuiten. Het dorp en de omgeving staan dus ook vol met appelbomen. Tussen de appelbomen vind je regelmatig bijenkasten, want je bent in Griekenland en Grieken houden van honing. Verder is Griekenland ook echt een wijnland. Je zou het misschien niet verwachten, maar Griekse druiven en wijnen zijn er in overvloed, soms met klassieke druifsoorten maar ook heel veel onbekenden zoals Drama (rood) en Santorini (wit).

Het was de allereerste keer Griekenland voor mij, en het heeft mijn (culinaire) hartje wel een beetje veroverd. Griekenland is zoveel Griekse salade, en Ouzo. Binnen een paar uurtjes ben je in een hele nieuwe wereld met helderblauw water en geweldig weer. Zeker een bestemming voor op je lijstje.