Lefkada

Calimera Lefkas!

Het eiland van de witte stranden en méér

Door Larissa Bruin- www.fromhatstoheels.com

Lefkada-
Het eiland van Lefkas heeft 3 verschillende hoofdsteden gekend tussen de oudheid en nu. Momenteel wordt Lefkas-stad vooral gekenmerkt door een schattig centrum in de buurt van de de haven, waar je minimaal 1 middag en 1 avond moet doorbrengen voor een ijsje bij Gelatopolis of een wandeling langs de houten brug. Daarnaast zijn er in en rondom de stad verschillende bezienswaardigheden, zoals de kerk van Pantokratoras, het kasteel van Aghia Mavra en het klooster van Faneromeni. Maar ook vlak bij de stad vind je al 1 mooi strand: Agios Ioannis.


Het eiland van Lefkas wordt slechts door een brug van 50m gescheiden van het vaste land waardoor het voor de Grieken van het vaste land goed bereikbaar is en voor toeristen een reden om verder te kijken dan alleen Lefkas. Het is aan te raden om Lefkas met een huurauto te verkennen. Wij huurden bijvoorbeeld bij GreenMotion en Broumis. Zo kun je vanuit Lefkas gemakkelijk een dagtripje maken naar Vonitsa of Paleros maar ook eilandhoppen is een optie. Vanuit Nidri pak je een boottrip langs de nabijgelegen oevers van Skorpios, Meganisi, Kastos, Kalamos of Madouri. En het is mogelijk om de andere Ionische eilanden Ithaca of Kefalonië te bezoeken.

Strand &
Lefkas staat bekend om zijn prachtige stranden. Zo vind je met name langs de westkust verschillende leuke badplaatsen. Wit strand. Check! . Check! Meer dan dat heb je hier in principe niet nodig voor een goeie tijd. Maar voor wie graag wat actiever is, is het vissersdorpje Vassiliki een aanrader vanwege de vele watersportactiviteiten. De conditie van de zee leent zich onder andere goed voor windsurfen en zeilen.

Partners

Chamber of Commerce, Lefkada Island

Rent a car

 

 

 

 

Accomodation

Restaurant

Activities

Travel Services