Zakynthos

Een pareltje in Griekenland!

Eiland met steile kliffen, schitterende zandstranden en zeeschildpadden

Door Tamara Schellekens - www.passievrouwen.com

Griekenland staat bekend om de eilanden. Ben jij niet al eens op Kos, Kreta of Corfu geweest? Dit jaar zag ik een leuke reis naar Zakynthos voorbij komen die goed paste binnen de schoolvakantie en ook na de vierdaagsefeesten was. Waar ik vooral zin in had? Zon, zee, strand, goed eten, veel lezen en lekker relaxen. Ik kende Zakynthos nog niet en ben me gaan verdiepen in de leuke bezienswaardigheden en mogelijkheden.

Zakynthos ie werkelijk een prachtig eiland. Het wordt ook wel “Zante” genoemd en is onderdeel van de Ionische eilanden, net als Lefkas en Kefalonia. De lengte van het eiland is ongeveer 40 kilometer en daarom is het ook een beetje te vergelijken met Texel. Iets wat ik altijd heel prettig vind, is wanneer je het eiland in een week goed kan bekijken.

Dit viel me hoe dan ook op in Griekenland: ook bij de beachclubs heb je altijd een zwembad. Omdat ik zelf liever zwem in een “echt” zwembad was dit een goede oplossing. Maar! De zee is zo mooi, zo helder en zo schoon, dat ik een aantal keren van het schip ben gesprongen om lekker in zee te zwemmen!

Over Zakynthos

Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden. Een eiland met mooie, groene natuur, hoge kliffen, een gezellige hoofdstad met Italiaanse invloeden en schitterende zandstranden met helder blauw water. Zakynthos staat bekend om het scheepswrak op Shipwreck Beach, dat tevens een van de meest gefotografeerde plekken van Griekenland is. De combinatie van witte, steile rotsen, fel turquoise water en een gestrande boot op een hagelwit strand is enorm indrukwekkend. Daarbij staat het eiland bekend om de Caretta Caretta schildpadden die op verschillende stranden op het eiland hun broedplaatsen hebben.