Mykonos

Het Griekse Ibiza

Ongerept noorden en trendy zuiden

Door Lonneke Nooteboom - www.stylemyday.nl

Na een overnachting in het fantastische Sheraton Schiphol hotel met als groot voordeel dat het aan vertrekhal 3 ligt waardoor je binnen enkele stappen kunt inchecken, vliegen wij binnen 3 uur rechtstreeks met Tui & Transavia naar Mykonos. 

Het vliegveld is klein dus binnen de kortste keren staan we met koffers en al buiten. We worden opgehaald door iemand van het Petasos Beach Resort & Spa.

Na een rit van 10 minuten worden we bij aankomst heel gastvrij ontvangen terwijl onze koffers meteen naar de kamer worden gebracht. Het is vroeg (lees: 11:00 uur ’s morgens inclusief het +1 uur tijdsverschil) maar onze kamers zijn al klaar! Hoe is Het member van Small Luxury Hotels of the World verdere uitleg is eigenlijk overbodig. De inrichting en kamer zijn super (zeezicht oh yeah) en het zwembad met prachtige ligbedden heeft een adembenemend uitzicht op de baai van Psarou. Als je het hotel uitloopt sta je binnen 10 stappen op Platis Gialos Beach, één van de meest bekende en drukke strandjes van Mykonos vol met kleine leuke restaurantjes. Ook verhuren alle restaurantjes ligbedden en is er een watertaxi-plaats. Vanaf hier begint onze verkenningstocht door Mykonos en wat hebben we er zin in!

Tip op Platis Gialos beach: Je eet er goed en niet duur bij Avli Tou Thodori restaurant óp het strand. Geniet van de Griekse gastvrijheid en Griekse gerechten maar ook een goede steak of pasta staat er op het menu. Ook zijn vind je op loopafstand van dit mooie hotel de hotspot-beachclubs Nammos en Scorpios. Vanaf het Petasos Beach Resort begint onze verkenningstocht en wat hèbben we er zin in!

Na 4 dagen verwisselen we ons hotel voor het San Marco hotel in de Houlakia Baai, niet ver van het centrum maar in een hele rustige omgeving.  Het San Marco Hotel is gebouwd in authentieke Cycladische stijl met traditionele witgekalkte muren en diepblauwe houten luiken. Onze kamer heeft echt een prachtige zee-uitzicht en een groot balkon met ligbedden en een terrasje. Hier mogen we dus 3 nachten van genieten! ! Groot voordeel is ook dat er elk uur een pendelbusje rijdt naar Mykonos-stad. (tot 01:00 uur ’s-nachts) zodat je geen auto of taxi nodig hebt. 

Mykonos is 10 15 kilometer en telt ongeveer 10.000 Omdat dit eiland zo klein is, zijn de mogelijkheden om Mykonos tot in detail te verkennen eindeloos!