Paros

Het witte eiland

Waar je in de zomer cocktails wil drinken

Door Jasmine Esser van beautify

Als je een vakantiebestemming zoekt die adembenemend mooi is, dan hoort Paros zeker op je lijstje. Dit Griekse eiland is namelijk prachtig mooi, heel erg wit en verschrikkelijk fotogeniek.
Paros wordt steeds populairder – en terecht als je het mij vraagt, want het is er gewoon heel erg leuk.

Paros

Bij Griekenland denk je misschien aan witte huizen met blauwe daken, een fel blauwe zee en heerlijk eten

is heel Griekenland. Deze wit-blauwe stijl zie je vooral op de Cycladen, dat is een eilandengroep ten zuid-westen van het Griekse vaste land.

Paros is één van de ruim twintig eilanden van de Cycladen. En we kunnen je vertellen: alle wonderschone dingen die je hoopt te zien in Griekenland, ga je vinden op Paros. Als je op Paros bent wil je constant alles fotograferen en je zult verliefd worden op de straatjes.

Paros is de laatste tijd in. En dat betekent dat je er super leuke, hippe hotspots vindt – denk fijne strandtenten en overal gezellige cocktailbarretjes – maar het is er láng niet zo druk als op Santorini en Mykonos.

En dat is stiekem ook wel prettig.

Paros

cocktail- en

Ook de prijzen van eten en drinken zijn hier nog niet de pan uitgerezen.
Voor een gin-tonic tel je op Paros gemiddeld zo’n 7 euro neer. Je kunt daarom met een gerust hart en portemonnee iedere dag een cocktail drinken, terwijl je op het strand naar de zonsondergang kijkt.

In de hoofdstad Parikia stikt het van de tentjes waar je een drankje wil nuttigen. Bij Akrogiali, aan het strand, is het fijn toeven aan het einde van de dag. In de stad zelf zijn ook genoeg barretjes te vinden.
  Sativa Music Bar en Café
Symposium Paros.
In Naoussa – een erg leuke stad in het noorden van Paros – zijn de Sante Cockail Bar en Itria Cocktail aanraders.

Hoe kom je op Paros?

Het leukste is om te eilandhoppen en Paros te combineren met andere Cycladische eilanden, bijvoorbeeld Mykonos, Santorini of Naxos.
Je kunt vanaf Nederland vliegen naar Mykonos of Santorini en vervolgens met de boot je reis vervolgen naar Paros.

Hoe over per boot. Wij gingen met Seajet en waren binnen een half uur van Mykonos op Paros.