Elafonisos
Elafonisos

Het paradijs dat Elafonisos heet

De tips van Laura van What About Her

door Laura Coolen - www.whatabouther.nl

Nazomeren deed ik in Griekenland. Na een mooie road trip door Peloponnesos met als hoogtepunt het sprookje Monemvasia rijd ik door het binnenland naar het eiland Elafonissos. En wat een verrassing is dit tiny paradise! Ik vertel je er alles over.

Elafonisos

HET PARADIJSELIJKE EILANDJE ELAFONISOS
 

Ik had nog nooit van dit kleine eiland gehoord, en jij? Het eiland Elafonisos is een relatief geïsoleerd eiland niet ver van het vasteland van Peloponnesos. Het ligt net boven het wat bekendere eiland Kythira. Ook hier geldt: vroeger was het eiland verbonden met het vasteland. Bijzonder hè? Het eilandje is slechts 20 km2 groot en heeft eigenlijk maar één klein dorp: Elafonisos Town, een mooi vissersdorpje waar het erg rustig is. Je zal hier niet veel toeristen tegenkomen. De perfecte plek voor ons, wij houden van ruuust!

Elafonisos is een prachtig klein eiland met een aantal mooie stranden aan de kraakhelder turquoise zee. Je bereikt het eiland door de veerboot (dit kan met de auto!) te nemen vanaf Pounta naar Elafonisos Town. Elafonisos Town bestaat slechts uit een haven, een paar kleine hotels en b&b's en een handjevol winkeltjes en tavernes waar je heerlijk kunt eten. Ook staat er een bijzonder mooi kerkje op het eiland dat alleen bereikbaar is door een brug. Wij sliepen in Estella Elafonissos, in een kamer met uitzicht op zee. Meer dan op het strand liggen en lekker eten doen we niet op Elafonisos – de perfecte plek om je road trip te eindigen voor je weer terugrijdt naar Kalamata!

 

Simos_Beach


MIJN PERSOONLIJKE FAVORIET: SIMOS BEACH
 

Mijn favoriete strand op Elafonisos is Simos Beach en hier heb ik dan ook een paar dagen ultiem genoten. Het is een groot zandstrand met paradijselijk turquoise water. Het strand bestaat uit twee delen die bij elkaar komen. Je kunt hier voor een habbekrats ligbedjes en parasols huren en zelfs wat te eten of drinken bestellen.
 

ANDERE MOOIE PLEKJES OP ELAFONISOS
 

Een andere mooie plek is is Lefki Beach, dat in een baai aan de oostzijde van het eiland ligt. Je komt het strand tegen wanneer je naar Simos Beach rijdt. Het is een zandstrand met wat rotsen voor de kust zonder voorzieningen, maar het water is er zó mooi! Ook Kato Nisi is een leuk strandje bij het dorp zelf. Hier staat een mooi kerkje!

Elafonisos


TIP: DE VERZONKEN STAD PAVLOPETRI
 

Er is naast chillen op het strand nog wel iets bijzonders te doen in de buurt van Elafonisos: naast het kleine eilandje ligt de oude stad Pavlopetri die volledig onder water ligt: de oudste verzonken stad (5000 jaar) op de wereld! Ondanks dat de oude stad ongeveer 3000 m2 groot is en grote gedeeltes ervan met het blote oog te zien zijn, werd hij pas in de 1967 ontdekt. Er zijn zo'n 15 gebouwen, 5 wegen, 2 tombes en 37 graven, een paleis met vier kamers en een tempel.

 

Spookstad_Mystras
 

EXTRA ROAD TRIP: SPOOKSTAD MYSTRAS
 

Rijd je vanaf Elafonisos weer terug naar Kalamata (het dichtsbijzijnste vliegveld)? Mystras is een leuke tussenstop op deze mooie route. Deze magische plek gelegen op de route van Elafonisos naar Kalamata en de plek verraste me. De oude stad Mystras is een spookstad op een steile heuvel, waar nog enkele nonnen wonen. Mystras staat op de werelderfgoed van Unesco en dat is niet voor niets! De spookstad bestaat uit verlaten en vervallen nonnenkloosters, paleizen, vele kerken en op de top van de berg bevindt zich de Akropolis. Dit kasteel is omringd door dubbele muren en het uitzicht over de vlaktes van Sparta is adembenemend! Het nieuwe gedeelte van Mystras is ook erg leuk: hier vind je tavernes en verschillende kleine accommodaties.

Meer lezen van Laura? Klik hier om naar What About Her te gaan.