Kefalonia

De vele gezichten van Kefalonia

Sprookjegachtig maar toch ruig

door Daisy Wubbels - www.soetkees.nl

Ooit gehoord van het paradijselijke Kefalonia? Onbekend maakt onbemind, want dit sprookjesachtige eiland is een veelzijdige bestemming dankzij haar vele gezichten! Het eiland laat zich moeilijk in één woord omschrijven; Kefalonia is ruig, bergachtig, groener dan groen, zonnig, charmant, pittoresk en authentiek.

 

DOOR DE WOLKEN RIJDEN


Smalle bergweggetjes voeren ons over de hoge toppen. Af en toe wordt onze rit onderbroken door een stel berggeiten. Zij liggen rustig in het zonnetje op de weg en laten zich met wat getoeter langzaam verdrijven. Ondertussen wordt de lucht kouder en wordt het grijs. Nee, er is geen bewolking op komst, we rijden door de wolken! Op weg naar het hoogste punt van het eiland. De berg Aenos is zo’n 1700 meter hoog en daarmee de hoogste berg van de Ionische eilanden. Met de auto kan je helemaal omhoog rijden, door het natuurpark heen. Het zonnetje schijnt weer, want de wolken hebben we onder ons gelaten. We kijken over de kustlijn, de lagere bergen en zien de wolken aan ons voorbij gaan.

MOEDER NATUUR OP HAAR BEST


Haarspeldbochten brengen ons vervolgens terug naar zeeniveau. Het eiland houdt op sommige plekken abrupt op in de zee. Steile kliffen omarmen de meest schattige baaitjes. Alleen al van bovenaf zijn deze baaien een genot voor het oog. Vanaf hier zie je pas echt goed hoe helderblauw het water is! Eenmaal beneden strijken we neer op het witte kiezelstrand en nemen we een duik in het warme zeewater. Zelfs een 360 graden foto kan eigenlijk niet vastleggen hoe mooi deze strandjes zijn. Wanneer ik voor me kijk, zie ik het blauwe golvende water. Ik kijk om en zie de ruige kliffen die het strand omringen. Eén van de mooiste baaien van Kefalonia is zonder twijfel Myrtos Beach. Op deze heeft Moeder Natuur extra haar best gedaan. Nog niet eerder zag ik water van deze kleur! 

DE SCHOONHEID VAN KEFALONIA


De schoonheid van Kefalonia vind je zelfs nog onder de grond! Eén van de mooiste plekken van het eiland is de grot Melissani. Deze mag je zeker niet missen. Via een ondergrondse gang kom je bij het ondergrondse meer. Omdat er een grote krater in de grot zit, kan het zonlicht hier naar binnen schijnen. Dankzij dit zonlicht wordt het water prachtig verlicht. De drijvende bootjes op het meer lijken wel te zweven! Stap aan boord en laat je rond roeien door één van de mooiste natuurverschijnselen van het eiland. Ook kan je een bezoek brengen aan de Drogarati grotten. Hier aanschouw je de stalactieten en stalagmieten van het eiland.

STRANDEN IN ALLE SOORTEN EN MATEN


Hou je meer van een fijn zandstrand of ga jij voor de zandloze kiezelstranden? Ben jij meer van de witte stranden of meer van de rode stranden? Op Kefalonia hoef je niet te kiezen, het kan allemaal! In het noorden van het eiland vind je veelal de kiezelstranden. Voordeel van deze stranden is dat het water nóg helderder lijkt omdat het niet met zand ‘vervuild’ wordt. Ook is het een groot voordeel dat niet alles steeds onder zand komt te zitten, heerlijk! Maar ook het rode zandstrand van Xi Beach kan mij bekoren! Het rode steekt lekker af tegen het blauwe water, een bijzonder gezicht.

 

VROLIJK GEKLEURDE HUISJES 


Een handjevol mensen woont in de gekleurde huisjes her en der verspreid over het eiland. Eén ding hebben alle dorpjes gemeen; ze zijn geverfd in de meest vrolijke kleuren, hebben een weelderige groene tuin vol bloemen. Ze hebben allemaal een felgekleurde statige kerk als middelpunt en er is altijd wel een taverna waar je overheerlijk kan eten! Ons favoriete dorpje van het eiland is Fiskardo. Een pittoresk havenstadje pal aan de zee. Neem plaats op één van de vele terrasjes, bestel de dagverse vis en geniet van een magisch uitzicht.

KEFALONIA IN HET KORT


Het eiland Kefalonia doet het hart van menig vakantieganger sneller slaan. De schoonheid van het eiland is niet alleen te vinden op een van de talrijke stranden, maar ook in de natuur zelf. Kefalonia biedt daarom volop mogelijkheden voor een unieke en complete vakantie. Het is een vrij rustig eiland dat aan het westen van het Griekse vasteland ligt en maakt deel uit van de Ionische eilandengroep. De 254 kilometer lange kustlijn, wordt gevormd door veilige baaien, hoge kapen en steile hellingen. Daar schuilen idyllische stranden, rustige dorpjes en adembenemende locaties.

Meer lezen van Daisy? Klik hier om naar Soetkees te gaan.