Paardrijden_Kos
Kos

Beleef Kos zoals je nooit eerder hebt gedaan

Paardrijden tijdens zonsondergang

door Anja Wartelsteiner - www.tipsvoorjou.com

Op Kos is vervelen er niet bij. Prachtige stranden worden afgewisseld door dorpen en steden waar het goed toeven is. Het gastvrije eiland is prachtig en een echte aanrader. Beleef Kos zoals je nooit eerder hebt gedaan.

 

KOS, EEN PAREL ONDER DE GRIEKSE EILANDEN

 

Kos ligt voor de kust van Turkije (er ligt slechts 4 kilometer zee tussen) en is een parel onder de Griekse eilanden. Het eiland bestaat uit een bergachtig landschap met pijnbomen en grote droge stukken waar weinig tot geen planten groeien. Kos is redelijk kleinschalig en meet van het uiterste noorden naar het uiterste puntje in het zuiden slechts 40 kilometer.

 

Kos

EEN GELIEFDE VAKANTIEBESTEMMING

 

Het eiland biedt vertier voor jong en oud. Of je nu van zwemmen, wandelen of varen houdt op Kos kom je aan je trekken. Tip: huur een auto, want zonder auto zul je maar de helft of minder zien van het eiland. Met een auto ben je onafhankelijk en kun je het hele eiland verkennen.

Kos

BELEEF KOS ZOALS JE NOOIT EERDER HEBT GEDAAN

 

Veel mensen gaan naar Kos vanwege het heerlijke klimaat, de blauwe zee en de verschillende stranden. Er is keuze zat wat stranden betreft: kies voor Embros therme, waar je niet alleen een duik in de verfrissende zee kunt nemen, maar ook kunt genieten van een natuurlijke bron met (zeer) heet water). Of ga naar Paradise beach of Camel beach. Wil je genieten van surfen, zeilen of een andere watersport? Ook dan ben je op Kos aan het juiste adres.

Het eiland heeft echter veel meer te bieden dan zon, zee en strand. Of eigenlijk moet ik zeggen: een combinatie van alledrie, maar dan wel op een unieke wijze. Misschien denk je er niet direct aan, maar je kunt op Kos paardrijden. Een unieke ervaring is de zonsondergang aan zee bij Marmari, terwijl je op een paard rijdt.

 

Paardrijden_Kos

 

GENIETEN VAN DE ZONSONDERGANG

 

Veel mensen vinden een zonsondergang (of opgang) een romantische ervaring. Om deze ervaring te onderstrepen kiezen veel mensen voor een bijzondere plek om hiervan te genieten. Op Kos is de zonsondergang vanaf het bergdorpje Zia een aanrader. Zorg ervoor dat je ruim op tijd in het dorp bent, want Zia zelf is ook meer dan de moeite waard. Er zijn veel authentieke winkeltjes, restaurants en taverna’s te vinden. Sommigen zelfs met uitzicht op zee, waardoor je heerlijk eten en drinken kunt combineren met het kijken naar de zonsondergang.

Wij hebben voor een once in a lifetime experience gekozen: genieten van de zonsondergang in Marmari (vlakbij Zia), zittend op een paard. Erika’s horse riding farm biedt zowel de ervaren als onervaren ruiter de mogelijkheid om paard te rijden. Aangezien mijn kinderen nooit paard hebben gereden is gekozen voor een rit onder begeleiding. De gehele rit duurt ongeveer 1,5 uur en gaat langs het Alikes zoutmeer, de duinen in en dan langs de zee.

De rit is zo uitgekiend dat de paarden rond zonsondergang langs de zee lopen. Hier wordt dan ook even stilgestaan voor het maken van foto’s. De ervaring is moeilijk onder woorden te brengen. Stel je het volgende voor: je bent op het strand bij de waterlijn, zit op een paard, kijkt uit over de zee en in de verte gaat de zon tussen de bergen onder. Een onvergetelijke ervaring voor zowel de kinderen als mijzelf. Hierna gaat het terug naar de manege, die een boerderij is.

 

Kos_boerderij

De boerderij is een belevis op zichzelf en zeker voor kinderen een aanrader. Ze kunnen zich uitleven op de verschillende speeltoestellen, de geitjes en hert bekijken, terwijl jij als ouder geniet van een drankje.

Wil je Kos op een andere manier zien? Genieten van een onvergetelijke ervaring? Dan raad ik je een rit te paard aan. De ritten zijn geschikt voor kinderen! Wil je liever genieten van een zonsopgang of een rit door de bergen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Meer lezen van Anja? Klik hier om naar Tips Voor Jou te gaan. 

Kos_Kefalos