Kythira
Kythira

Een klein paradijs in de bergen

Tips van Charlotte van Travelrebel

door Charlotte Noël - www.travelrebel.be

Wakker worden in een klein paradijs boven in de bergen. Via je terras overkijk je de prachtige blauwe zee en het oud Venetiaans kasteel. Wanneer uitbaatster Vanessa je ’s ochtends begroet met een immense lach, een heerlijk ontbijt en je ''Kalimèra'' (goedemorgen) wenst, weet je het wel zeker; ik ben op vakantie in Griekenland.

Wij verbleven in het heerlijke hotel El Sol, uitgebaat door de ondernemende Vanessa en haar 21-jarige dochter.

Kythira is een behoorlijk populaire huwelijksbestemming en El Sol is dan dé ideale verblijfplaats voor je gasten. Vanessa vertelde mij stiekem dat ze de allerbeste schoonmoeder ooit zal zijn na al die gesprekken met schoonmoeders à la ''My Big Fat Greek Wedding''. 

 

Kythira_baai

 

KYTHIRA: ONBEKEND, ONBEMIND 

 

Kythira is een onbekende parel, een prachtig Grieks eiland waar je nog geen massatoerisme zal vinden zoals in Santorini of Kreta. Op Kythira wonen slechts zo’n 4000 mensen. Wel zal je er regelmatig Australisch horen want velen van de vorige generaties emigreerde naar “The Land Down Under” en komen nu terug om hun roots te vinden of familie te bezoeken.

Volgens de oude Griekse mythologie is Kythira de geboorteplaats van Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid, al bestaan er verschillende theorieën over de geboorteplaats van deze Griekse schone.

 

Kythira_house

 

REIS BUITEN HET HOOGSEIZOEN 

 

Reis zo vaak mogelijk buiten het hoogseizoen. Ook in mei, juni, september en oktober zijn de temperaturen nog prima in Kythira en kan je volop genieten van je vakantie. Door te reizen buiten het hoogseizoen zorg je voor een meer continue inkomstenstroom voor de lokale bevolking en vermijd je de drukte. Het is ook vaak heel wat goedkoper om buiten het hoogseizoen te reizen. WIN-WIN! 

 

WANDELVAKANTIE

 

Kythira is dé ideale bestemming als je graag wandelt op reis. Je kan er meer dan 100 kilometer aan wandelpaden vinden langs de prachtige kust, bergen en de meer dan 60 dorpjes. Bij Pyrgos House helpt Frank je graag verder om de perfecte route uit te stippelen en kan je ook Nederlandstalige begeleiding krijgen.

 

Kythira_wandelen

 

LEUKE ACTIVITEITEN OP KYTHIRA

 

Pyrgos House is niet enkel gespecialiseerd in wandelvakanties want je kan ook een Griekse kookworkshop boeken, olijfolie proeven, zeep leren maken. Ben je erg avontuurlijk aangelegd? Dan kan je ook canyoningen, zeilen, mountainbiken, zeekajakken of duiken.

Proef de lokale keuken bij Trattamento vlakbij het strand of geniet gezellig de hele avond onder de plataanbomen bij Platanos en laat je verwennen met een Fatourada (lokale kruidenlikeur met lekkere kaneelsmaak). Nog een lokale lekkernij die je zeker eens moet proeven is de pure tijmhoning. Trek er zondagmorgen op uit en ga rondsnuffelen op de lokale markt.

Ga zeker eens op verkenning in het kustdorpje Avlemonas met zijn pittoreske baaien en romantische sfeer. Vlakbij Avlemonas kan je het grootste en mooiste strand “Paleopolis” vinden.

 

Kythira_terras

 

OP ZOEK NAAR DE WATERVAL VAN NERAIDA

 

Wat je zeker moet doen is de waterval van Neraida zoeken. Neem een handdoek en een boek mee zodat je er enkele uurtjes kan verblijven in de rust en stilte van de natuur.

Kythira_waterval

Leuke tip: combineer een tripje naar Athene met enkele dagen Kythira.

Meer lezen van Charlotte? Klik hier om naar Travelrebel te gaan.