Plastira
Lake Plastira

Lake Plastiras,

Ontdek het echte Griekenland omgeven door prachtige natuur

door Eliane Roest - www.instagrambloggers.nl

Lieve Griekenlandgangers, als je het echt authentieke Griekenland wilt ontdekken, laat je eenmalig de eilanden links liggen en stap je rechtstreeks uit het vliegtuig in een huurauto richting Lake Plastiras. Lake Plastiras, de ultieme Griekenland ervaring met een combinatie van bergen, bossen en een meer. Lake Plastira ligt op nog geen 3 uur rijden van Thessaloniki en je waant je in een compleet ander Griekenland dan dat je kent van de eilanden.

lake Plastiras

LAKE PLASTIRA

 

Lake Plastira is een van de grootste kunstmatige meren in Griekenland. Het smaragdgroene water, de omliggende bergen, de kastanjebomen: de natuur hier is heerlijk. Ga er in ieder geval wandelen, fietsen, kanoën en leer pijl en boogschieten.

KAZARMA LAKE RESORT SPA

 

Doe jezelf een lol en boek een week in het Kazarma Lake Resort Spa om compleet tot rust te komen. Alle 50 kamers hebben allemaal zicht op het meer en zijn voorzien van bubbelbad en open haard. Iedere ochtend word je wakker met een nieuw uitzicht vanaf je balkon. Voor de deur bij het Resort staan er E-bikes geparkeerd waarmee je de omgeving prima kunt verkennen met het hele gezin of in je uppie. Fiets op je E-bike de bergen in of ga richting het meer, het uitzicht zal je inzet keer op keer belonen.

limni

UITSTAPJES

 

Met de auto kun je leuke dag uitstapjes maken naar het prachtige Meteora, de leuke stad Karditsa, de dam, de bergen in, rond het meer rijden of naar grotere steden rondom het meer zoals Larissa. Ook op het meer kan je je met gemak dagenlang vermaken. Een hydrobike of een kano zorgen voor urenlang waterplezier geschikt voor jong en oud. ​​​​​

TREKTOCHT MET PAARDEN

 

Ben je meer een dierenliefhebber, bij De Saloon kun je een mooie trektocht met paarden langs het meer maken. Wil je echt de ultieme Lake Plastira experience, boek dan via het resort een gids die je meeneemt. Deze weet je precies op alle plekken te brengen waar je zelf wellicht niet zo makkelijk zou komen.

plastiras meer & omgeving

Ik had hier persoonlijk graag nog langer willen verblijven, de natuur is prachtig, de mensen vriendelijk en het resort zorgt ervoor dat je volledig tot rust komt. 

Meer lezen van Eliane? Klik hier om naar Instagrambloggers te gaan. 

plastiras meer