Nafpaktos_zonsondergang
Nafpaktos

Alsof je een tijdreis maakt!

Nafpaktos is dé verrassing van het vasteland

door Gabriela Teisu - www.gabrielateisu.com

Ik moet je over Nafpaktos vertellen! Nafpaktos is namelijk dé verrassing van het vasteland van Griekenland. De stad stroomt niet over van het toerisme en heeft naar mijn mening een van de mooiste landschappen die je in Griekenland zult zien. De zee, het middeleeuwse kasteel en fort, waar de stad omheen werd gebouwd, zijn perfect voor een stedentrip. Nafpaktos licht vlakbij Athene waardoor je er ook nog makkelijk en snel kunt komen!

 

baai_nafpaktos

Nafpaktos ligt aan de zee en aan de voet van een heuvel met een eeuwenoud kasteel. Dit kasteel is gebouwd door de Byzantijnen, Albanezen, Venetianen en Ottomanen en die invloeden zijn nog goed terug te zien. De kasteelmuren strekken zich van de heuvel tot de haven en zee. De poorten van het kasteel openen de weg naar het strand. Loop de heuvel op voor een prachtig uitzicht over de baaien van Korinthe en Patras!

 

DE SLAG BIJ LEPANTO

 

De stad Nafpaktos, voorheen bekend als Lepanto, had vroeger de beste haven aan de noordkust van Korinthe. Daarom werd er flink om deze stad gevochten. De Slag bij Lepanto is een van de grootste zeeslagen in de westerse geschiedenis. De slag vond in 1571 plaats tussen de Venetiaanse Republiek, het Spaanse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Op 7 oktober wordt de slag in Nafpaktos herdacht. Ik was erbij en oh boy, dat was spectaculair!

 

Slag_Lepanto_Nafpaktos

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN NAFPAKTOS

 

Naast de zee ligt de prachtige ommuurde haven, het startpunt van Nafpaktos. Deze stad heeft oneindig veel steegjes en een heuvel met een waanzinnig Venetiaanse kasteel een uitzicht waar je u tegen zegt.

  

DE OUDE HAVEN

 

Rond de oude haven vind je vele terrasjes en restaurants. Alles lijkt zo van een ansichtkaart te komen! De oude kasteelmuren, de kleine boten, het intense blauwe water en de pittoreske terrasjes. Wanneer je Napaktos bezoekt lijkt het alsof je een tijdreis maakt.

 

clock_nafpaktos

HET KASTEEL

 

Op de top van de heuvel staat het Venetiaanse kasteel van Nafpaktos. Er is weinig van het kasteel over maar het uitzicht op het omliggende gebied, inclusief de Patrás-brug en de kust van de Peloponnesos, maken het een must see. Tipje! Ga bij zonsopgang of zonsondergang voor het meest indrukwekkende uitzicht.

Je kunt naar boven lopen maar de hellingen zijn stijl waardoor je behoorlijk moe kunt worden. Je kunt ook een auto pakken. Er is op de heuvel een kleine parkeerplaats direct naast het kasteel. Het toegangsticket voor het kasteel kost slechts €2,-

 

Kasteel_Nafpaktos

XILIADOU

 

Het strand van Nafpaktos is een kilometer lang en ligt direct naast de stad. Het is er rustig en je vindt langs de kust vele barretjes waar je heerlijk kunt eten. Het blauwe en transparante water maken het strand een heerlijke plek om te relaxen.

Meer lezen van Gabriela? Klik hier om naar I Am Foodie Traveler te gaan. 

coffee_nafpaktos