Patmos
Patmos

Eiland van contrasten

Pelgrimsoord & tevens hotspot van de Dodekanesos

door Naomi Louwerens - www.authenticchiclifestyle.com

Als echte eilandliefhebber ben ik fan van Griekenland en aanzien ik pas 2 Griekse eilanden bezocht heb, zijn er nog zo'n 5.998 te gaan! Na mijn bezoek aan het Oost-Egeïsche eiland Lesbos vorig jaar, wat zeer in de smaak viel om zijn rustige, authentieke, stijlvolle karakter en sfeer, besloten we dit jaar aan dezelfde kant van de Egeïsche zee te blijven, maar dit keer meer in het zuidoosten, in de Dodekanesos. 

patmos - greece


Na een korte vlucht direct naar Kos, verbleven we 2 dagen in een Kipriotis Hotel, een hotelketen met 5 verschillende 4 en 5 sterren hotels op Kos, elk met een prachtig uitzicht op de stranden aan de oost kant van het eiland, en Turkije slechts enkele kilometers hier tegenover.

Naast het feit dat het super was om het bruisende, en ietwat populairdere Kos te verkennen, waren we ook op zoek naar een wat rustiger eiland, waar we konden genieten van de prachtige baaien, de authentieke straatjes en het heerlijke eten waar Griekenland om bekend staat, maar wel in comfort en luxe. En dat is precies wat wij vonden op Patmos; een minder bekend Grieks eiland van ongeveer 34 km2 groot, en zo’n 3.000 vaste inwoners, ten noordwesten van Kos.


Molen     

HOW TO GET THERE


Patmos heeft geen vliegveld, maar met de boot ben je er vanaf Kos binnen 2,5 tot 3 uur middels de comfortabele en ruime ferry van Dodekanisos Seaways. Met zijn leuke havenstadjes, prachtige witte huisjes gebouwd tegen de heuvels, en spectaculaire uitzichtpunten heeft Patmos wel iets weg van Santorini, en trekt tevens jetset en royalty aan van over de hele wereld. Maar toch heeft het nog de rust, ruimte en authenticiteit van het echte Griekenland!


 Ktima petra

Daarnaast is het eiland zeer geschikt voor een breed publiek van gezinnen, stellen, tot backpackers, en wereldberoemd als pelgrimsoord, bezocht door gelovigen van over de hele wereld om de grot waarin apostel Johannes in het jaar 95 na Christus 18 maanden verbleef om 'De Openbaring', het laatste boek van het Nieuwe Testament, te schrijven. Daarnaast is er een klooster ter nagedachtenis aan hem. 

 

WHERE TO STAY


Om ons authentieke verblijf wat luxer te maken verbleven wij in het 5 sterren hotel Patmos Aktis Suites & Spa, gelegen aan het strand van Grikos, waar wij onze eigen privé zwembad villa van 2 verdiepingen ter beschikking hadden! Dit hotel is perfect om zijn combinatie van rust, luxe en comfort, en centrale locatie nabij verschillende restaurantjes en bezienswaardigheden.


Patmos aktis prive villa   
patmos aktis hotel
Patmos is enorm overzichtelijk, en alles ligt redelijk dicht bij elkaar, op een maximale afstand van 10, tot 30 minuten rijden naar het andere uiterste van het eiland. Het eiland bestaat uit 3 delen die met elkaar verbonden zijn via smalle land stroken, met Grikos in het midden aan de kust, op 10 minuten rijden van Skala, waar de boot aankomt.

Meer lezen van Naomi? Klik hier om Authentic Chic Lifestyle te gaan. 


patmos Petra stranden patmos Petra stranden