Paxi

Tips voor bezoek aan Paxi!

Een klein paradijsje

door Claire Droppert - www.claireonline.nl/blog

Onlangs heb ik Paxi bezocht, één van de Ionische Eilanden. Gelegen in het noordwesten van Griekenland, ten zuiden van het eiland Corfu. Met kristalhelder water en schitterende stranden wist ik, dit kleine paradijsje zou voor mij als fotograaf een unieke plek zijn om vast te leggen! Ik heb er enkele highlights bezocht, die ik hier graag met jullie wil delen.

 

KONTOKALI BAY RESORT & SPA

 

Ik verbleef mijn eerste nacht op Corfu, in het geweldige Kontokali Bay Resort & Spa resort, gelegen aan het water en met een schitterend uitzicht op de bergen van Albanië. Op maar 5 minuten afstand van Corfu stad, dus de ideale uitvalsbasis voor wie deze stad ook graag wil ontdekken. Na deze heerlijk relaxte overnachting was ik weer fit genoeg om mijn reis voort te zetten naar Paxi.

INDRUKWEKKENDE KLIFFEN

 

Paxi is alleen te bereiken per boot en deze bestemming wordt ook vaak als dagtrip bezocht door mensen die de indrukwekkende kliffen van de Paxi en Antipaxi eilanden vanaf het water willen bekijken. Ik verbleef er meerdere dagen en vertrok met de highspeed boot van de ΚAMELIA lijn.

DE WEG NAAR PAXI

 

De boot vertrok vanaf Corfu Harbour om zo'n anderhalf uur later te arriveren in Paxi New Harbour. Deze tocht alleen is al de moeite waard! Je vaart voorbij het historische Venetiaanse fort op de kaap van de oorspronkelijke oude stad Corfu, en je ziet de bergen van het Griekse vasteland in de verte vervagen. Een heerlijk uitzicht om bij weg te dromen.

SCOOTER

 

Het eiland zelf is prima om te ontdekken met een huurauto of om rond te wandelen, maar mijn tip is om een scooter te huren. Zo kom je ook op die kleine weggetjes die je naar de mooiste stranden leiden en ook de wind tijdens het rijden zorgt voor een heerlijke verkoeling :)

Mijn hotel lag centraal gelegen, een ideale ligging om het eiland te verkennen. Ik heb een aantal schitterende stranden bezocht, weggedroomd met de beste uitzichten, en ik heb heerlijk gegeten in de vele tavernes die Paxi rijk is.

WAAROM MOET JIJ NAAR PAXI?

 

Paxi heeft me blij verrast en laten zien dat er meer te zien en te doen is naast het relaxen op de paradijselijke stranden. Heerlijk wandelen langs de met olijfbomen gevulde bergen, genieten van de geweldige gastronomie, exotisch duiken in kristalhelder water, varen langs de indrukwekkende rotsen en kliffen of simpelweg heerlijk genieten aan een van de gezellige tavernes die dit eiland rijk is. Voor ieder wat wils dus. Paxi is daarom zeker een aanrader!

Meer lezen van Claire? Klik hier om naar Claire Online te gaan.