Peloponnesos - Kyllini

Mooie badplaats van Peloponnesos

Levendige haven en warmwaterbronnen

door Aranka Haverkamp - www.byaranka.nl

Kyllini ligt op het vasteland van Griekenland en je ziet het liggen als je vanaf Zakynthos of Kefalonia naar het vasteland kijkt. Het staat vooral bekend om de rust, prachtige stranden en vooral heel veel olijfbomen. Maar het heeft nog veel meer moois te bieden. Kyllini ligt aan het meest westelijke uiteinde van het schiereiland Peloponnesos. Het is ongeveer drie uur rijden vanaf Athene waar je op moet vliegen wil je vanuit Nederland naar Kyllini toe komen. Je kunt er ook voor kiezen op Zakynthos of Kefalonia te vliegen, maar dan moet je nog met de veerboot naar het vasteland (deze leggen wel aan in Kyllini).

Kylini

EEN MOOIE AUTORIT


Mocht je op Athene vliegen dan heb je een mooie autorit voor de boeg. Zo zie je onder andere het indrukwekkende kanaal van Korinthe. Dwars door de rotsen is een kanaal gemaakt waar je echt even moet stoppen om te kijken. Ook zie je de grote Rio-Antirio brug die echt enorm is. Deze ligt vlak voor de grote stad Patras, wat één van de grootste steden van Griekenland is. In de middeleeuwen was dit een heel belangrijk havengebied voor de Middellandse Zee en Griekenland, tegenwoordig is het vooral een grote haven met veerboten, vrachtschepen en plezierboten.

 

RESORTS EN THERMALE BADEN
 

Als je naar Kyllini komt, kom je vooral voor de rust en ontspanning. Het is niet een bestemming waar van alles te doen en te beleven valt. Wel zijn er tal van grote resorts die genoeg faciliteiten aanbieden om je te vermaken zoals het prachtige Grecotel Olympia Oasis & Aqua Park resort waar wij verbleven. De omgeving staat bekend om de thermale baden en kuuroorden, die je natuurlijk ook terugvindt bij de meeste resorts. Maar ook zijn er genoeg baden buiten de resorts om te bezoeken en tot rust te komen zoals Loutra Kyllini wat echt een aanrader moet zijn.

kyllini

PRACHTIGE ZANDSTRANDEN

 

Naast de thermale baden staat Kyllini ook bekend om de kilometers lange stranden. De stranden zijn hier allemaal van zand en zijn verrassend schoon. Kenmerkend is ook het heldere en schone water dat aangenaam van temperatuur is. En dat is het zeker, want toen wij er in september waren was het zeewater gewoon warmer dan buiten en kraakhelder. Heerlijk om in te zwemmen of pootje te baden. Voordeel was ook dat er helemaal geen steentjes of schelpen lagen, dus erg fijn voor de voeten.

zwembad

BURCHT CHLEMOUTSI

 

Chlemoutsi of Chloumoutsi is de naam van een Middeleeuwse burcht, gelegen op een berg in Kyllini. Vanaf de hele regio kun je de burcht eigenlijk wel zien omdat hij ver boven alles uit steekt, best indrukwekkend! Je kunt de burcht bezoeken en ook echt in gaan, fantastisch uitzicht gegarandeerd!

kyllini

BEZOEK KEFALONIA EN ZAKYNTHOS


Vanaf de haven van Kyllini varen meerdere malen per dag veerboten naar de populaire eilanden Zakynthos en Kefalonia. Zakynthos is meer toeristisch en heeft prachtige stranden en gezellige dorpjes en stadjes en Kefalonia is wat rustiger en heeft prachtige natuur, het is dus maar net wat je zoekt, of je doet het beide!

Meer lezen van Aranka? Klik hier om naar By Aranka te gaan. 

kyllini