Kerkje in Porto Heli
Porto Heli

De verborgen schat van het Griekse vasteland

Een plek met allure

door Lynn Van de Vorst - www.instagram.com/lynnvandevorst

Porto Heli is niet voor niets een ‘verborgen schat’. Er gaat een flinke, maar prachtige, reis vooraf aan het bereiken van deze bestemming. Na de vliegreis arriveerden we bij de haven van Piraeus. Omdat de ferry pas een aantal uur later vertrok, besloten we met het openbaar vervoer een uitstapje naar de binnenstad van Athene te maken. Het gebruik van de metro is een grote aanrader. Een dagticket kost €4 euro en de metro’s vertrekken om de tien minuten. Binnen een half uur stonden we op het levendige plein Monastiraki waar we uitzicht hadden op het Acropolis. 

Kerk

DE WEG NAAR PORTO HELI

 

Een stadswandeling en fijn terras later, namen we de metro terug naar de haven. Daar stond de ferry klaar en na een tocht van 2,5 uur arriveerden we, met op de achtergrond een ondergaande zon, in het havendorpje Porto Heli. Een plek met allure, Griekse gezelligheid en een fijne temperatuur. September is een uitstekende maand om hier te verblijven en te genieten van een strakblauwe hemel en een fijne zeebries. 

Monastiraki

NIKKI BEACH RESORT
 

Wij verbleven vier dagen in het super-de-luxe Nikki Beach Resort. Na een hartelijk ontvangst door het team van Nikki Beach, werden we naar onze kamer begeleid. Onze suite was van alle gemakken voorzien. Een ligbad, heerlijk bed, fijne badkamer, macarons en zicht op zee. De sfeer bij Nikki Beach is zowel hip als relaxed te noemen is. Overdag worden er cocktails aan de zwembadrand gedronken en komt er loungemuziek uit de speakers. 

Kerkje in Porto Heli strand bij Porto heli

IJSKOFFIE 


Overdag genoten we vooral van alles wat het Nikki Beach Resort ons te bieden had. Daarnaast verkenden we het dorpje Porto Heli en dronken lekkere ijskoffietjes in de haven. Het dropje bleef ons verrassen. Bij ieder willekeurig steegje dat we inliepen, stuitten we op een relikwie dat in de film Mamma Mia had kunnen staan. Naast het verkennen van Porto Heli is het leuk om voor de afwisseling een boot te nemen naar het eiland Spetses. Vanuit Kosta, dat 10 minuten van het centrum vandaan ligt, gaan er om het uur ferry’s naar Spetses. 

Haven Porto Heli zwembad-porto heli

DINEREN

 

In september kan Porto Heli rustig aandoen maar s ‘avonds komt het plaatsje helemaal tot leven. De restaurants zitten vol, er hangt een gezellige sfeer en iedereen geniet van een lekker bordje Grieks eten en een goed glas wijn. Ons favoriete restaurant hier is ‘Ostria’. Een plek aan het water waar, naast de fameuze Griekse salade, ook heerlijke seafood gerechten te bestellen zijn. Dagverse sardientjes, schelpdieren en gamba’s. Wij likten er onze vingers bij af. Na het diner borrelden we graag nog verder bij het bruisende Coco waar talloze verschillende cocktails te verkrijgen zijn. Onze laatste avond aten we de ceviche en zeebaars die Nikki Beach voor ons in petto had. Zeker een aanrader om hier te dineren als gast van het resort of als passant.

We hebben enorm genoten van deze sunsnack!

Antío Pórto Chéli! 

Meer zien van Lynn? Klik hier om naar haar Instagram te gaan. 

zwembad porto Athene