Thassos
Thassos

I love Thassos

Onontdekt en beeldschoon

door Jantien Klein Ikink - www.jantiensreisstijl.com

Thassos. Heb jij er ooit van gehoord? Ik tot voor kort namelijk niet. Ik was dan ook super nieuwsgierig toen ik werd uitgenodigd door Visit Greece om dit Griekse eiland te komen ontdekken. Voor vertrek vertelde ik een aantal medereizigers dat ik naar Thassos ging en eerlijk is eerlijk, niemand had er ooit van gehoord. Of het is niet de moeite waard, óf dit is echt nog een onontdekt plekje in Griekenland. Ondertussen kan ik zeggen dat het laatste absoluut waar is. Kijk zelf maar! 

Thassos

Philippi

Philippi2

HOE KOM JE ER?

 

Het Griekse eiland Thassos ligt in het noorden van het land. Vanaf Athene vlieg je in driekwartier naar Kavala vanaf waar je voor maar 5,- euro de ferry naar Thassos kunt pakken. Maar voordat je direct doorreist zou ik adviseren nog een dagje in Kavala te blijven. Vanaf dit pittoreske havenstadje rij je namelijk in een kwartiertje naar de historische ruïnes van Philippi, waar je meer ontdekt over de geschiedenis van deze regio. Niet alleen interessant maar vooral ook heel indrukwekkend én je struikelt er niet over de toeristen. Ik verbleef de nacht in het Airotel Galaxy in Kavala vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de haven. 

Boat

VERSE MOSSELEN

 

Vanaf Kavala kun je dus de ferry pakken richting Thassos. Heb je geen zin om zo lang aan boord te zitten? Vanaf het dorpje Keramoti ben je er in een half uurtje. Stop ook zeker bij één van de vele visrestaurantjes onderweg voor de meest verse mosselen die je je maar kunt wensen. 

zeilen

LUNCH VAN DE SCHIPPER

 

Thassos is voor geen mogelijkheid te vergelijken met de meer zuidelijk gelegen eilanden van Griekenland. Het eiland heeft super prachtige stranden en het is er een stuk minder toeristisch. Eén van de dingen die je hier echt wilt doen, is een boottocht maken zodat je het eiland vanaf het water kunt bewonderen. Onderweg kun je snorkelen, vissen en vooral genieten van het uitzicht. En wat mij betreft misschien wel het hoogtepunt, de lunch die de schipper tevoorschijn tovert vanuit z’n kleine keukentje. Om te smullen! 

Thassos

MERMAID TRAVEL SERVICE

 

Het letterlijke hoogtepunt van mijn trip naar Thassos was met Mermaid travel service. Hiermee rijd je de bergen in naar het hoogste punt van het eiland, vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt. De route er naartoe is super, oh en als je denkt dat je tijdens een jeepsafari wildlife gaat spotten… Het wildlife op Thassos bestaat uit geiten. Je wordt getrakteerd op uitzicht op helderblauw water, indrukwekkende rotspartijen en vooral heel veel groene bergenOnderweg lunch je ergens in een schattig dorpje op een pleintje wat je zelf van z’n leven en dagen niet zou kunnen vinden. En nogmaals, het eten in Griekenland is heerlijk, overal waar je komt. 


Griekse eten

EEN DAG ROADTRIP

 

Mijn persoonlijke tip is om zelf ook een dag een auto te huren en het eiland op je gemak te ontdekken. Er is in principe maar één hoofdweg die rondom het eiland gaat, dus je kunt onmogelijk verdwalen. Je wordt getrakteerd op uitzicht op helderblauw water, indrukwekkende rotspartijen en vooral heel veel heldergroene bergen. Vergeet onderweg zeker niet te stoppen bij Giola, een natuurlijk zwembad aan de kust, verborgen tussen een prachtige rotspartij. Heerlijk dobberen op het water terwijl je geniet van een prachtig uitzicht, de lunch die voor je wordt bereid en af en toe even in het water dippen of snorkelen als je daar zin in hebt om aan het eind van de dag lekker weg te dommelen in het zonnetje. 


Giola2

LOULOUDIS HOTEL

 

Ik verbleef in het Louloudis hotel, op zo’n tien minuutjes rijden van Thassos stad. De locatie is perfect omdat het overal dichtbij is maar toch erg rustig
én direct aan een schattig strandje vanaf waar je de mooiste zonsondergangen ziet.

Meer lezen van Jantien? Klik hier om naar Jantiens Reisstijl te gaan. 


zonsondergangen