trikala_fortress
Trikala

Een prachtige herfstbestemming

Trikala: een vrij moderne en levendige stad!

door Liset Verberne - www.lisetverberne.nl

Hoewel ik de Griekse eilanden inmiddels al een aantal keer heb bezocht, was ik nog nooit op het Griekse vasteland geweest. Ook was ik nog nooit in de herfst in Griekenland geweest, maar daar bracht mijn reis naar Trikala verandering in! Trikala is één van de vier departementen van Thessalië.

Je kunt hier uiteraard op meerdere manieren komen, maar ik raad je aan om op Athene of Thessaloniki te vliegen. Zelf vloog ik op Thessaloniki, omdat Transavia vanaf Amsterdam een rechtstreekse vlucht aanbood. Vanaf de luchthaven van Thessaloniki is het nog zo'n 2,5 uur rijden naar Trikala.

Tijdens mijn reis verbleef ik in hotel NTINAS, midden in het centrum. Toen ik bij mijn hotel aankwam was het inmiddels 16.00 uur. Ik deed nog even snel een verkenningsrondje om een indruk van Trikala te krijgen. Jammer genoeg (voor mij) zijn de winkels hier op zondag nog gesloten. Na een powernap begaf ik me richting restaurant Katogi. Dit traditionele restaurant bevindt zich in een food street. Ondanks de regen nodigden de uitgerolde zonneschermen en de heaters uit om op het terras te gaan zitten.

 

Trikala_lithaios

TRIKALA STAD

 

De volgende dag stond Trikala stad op het programma. Helaas regende het vrijwel de hele dag. Gewapend met een paraplu ging ik toch op pad en bezocht onderstaande plekken.

 

VAROUSSI

 

Varoussi is de oudste wijk in Trikala en staat op de werelderfgoedlijst. Deze wijk staat vooral bekend om zijn smalle steegjes en gekleurde huizen uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Tevens bevinden zich hier de oudste kerken van de stad.

Trikala_varoussi

 

LUNCHEN BIJ IVY GARDEN

 

Gelukkig stond er een lunch op het programma. Ik heb zelf altijd de neiging om een broodje on the go mee te nemen, zodat ik zoveel mogelijk kan zien op een dag. Met de regen kwam het vandaag wel goed uit. Tijd om eens van een ordinaire clubsandwich te genieten in deze hippe tent!

 

trikala_fortress

TRIKALA FORTRESS

 

Ik vervolgde mijn wandeling langs de oevers van de Lithaios rivier en kwam uit bij Frourion, het 14e-eeuwse Byzantijnse fort van Trikala. Het fort ligt bovenop een heuvel in het noorden van de stad. Vanaf hier heb je dan ook het beste uitzicht over de stad en zie je de bergen liggen in de verte. Je kunt het kasteel elke dag gratis bezoeken tussen 9.00 en 16.00 uur. De 17e-eeuwse klok staat trouwens symbool voor de stad.

 

Trikala_christmas

DE HOOGSTE KERSTBOOM VAN GRIEKENLAND

 

De allerhoogste natuurlijke kerstboom van Griekenland staat in Trikala. En laat die nou net tijdens mijn verblijf worden ontstoken! Op zondagmiddag tijdens mijn eerste rondje door Trikala was het er nog bijna uitgestorven, maar tijdens dit spektakel op deze maandagavond kwamen alle inwoners van Trikala bij elkaar op het centrale plein om het tafereel te aanschouwen. Deze ontsteking ging natuurlijk gepaard met een vuurwerkshow en muziek.

 

DINEREN BIJ BAR / RESTAURANT FRAME

 

Na deze happening sloot ik deze dag af met een truffelrisotto en een cocktail bij restaurant Frame. Yamas!

Vergeet vooral niet mijn tips hiernaast te bekijken en ontdek wat er nog meer is te doen vanuit Trikala stad!

Meer lezen van Liset? Klik hier om naar haar blog te gaan. 

 

Trikala_varoussi