Volos

Deze stad heeft het allemaal!

Rijke geschiedenis, vriendelijke mensen en lekker eten

door Kelly Camfferman - www.goodfoodlove.com

Afgelopen mei bracht ik een bezoek aan de Griekse havenstad Volos. Hoewel ik al zeer regelmatig in Griekenland geweest ben, en mijn hart verloren ben aan dit prachtige land, was het de eerste keer dat ik aan het vasteland kwam. Ik had geen idee wat ik kon verwachten: de rijke geschiedenis van Athene? En het lekkere eten van Zakynthos? Volos bleek het allemaal te hebben. We hebben de stad verkend en die blijkt toch bruisend te zijn! Deze spots mag je zeker niet overslaan bij een bezoek aan de toffe Griekse stad.

VOLOS

 

Volos is met 150.000 inwoners de 5e stad van Griekenland. Als je de kaart van boven bekijkt, ligt het precies tussen Thessaloniki en Athene in, aan een baai. Niet gek dus dat deze stad de haven is voor ferry’s van en naar Griekse eilanden zoals Skiathos. Per week gaat er vanuit Amsterdam slechts 1 vlucht, maar op Skiathos wordt vaker gevlogen en daarom zijn deze twee bestemmingen ook perfect te combineren.

ISALO BEACHCLUB

 

Het absolute ‘relaxing point’ van Volos is beachclub Isalo, op een steenworp afstand van Domotel Xenia aan zee. Dat verwacht je niet: midden in de stad. Het is een plek waar locals de hele dag samenkomen, of het nu voor een koffie in de ochtend, borrel in de middag of een diner ’s avonds is. Het ziet er prachtig uit, de sfeer is ultiem relaxt en het ontbijt dat ik er at was naast gezond echt bijzonder lekker.

 

DOMOTEL XENIA VOLOS CITY RESORT

 

Wanneer ik op vakantie ga, kies ik niet zo gauw voor een groot hotel; ik vind kleine, schattige hotelletjes meestal leuker. Tijdens een citytrip echter, kijk ik vooral naar de locatie van een hotel. Het hotel waar wij verbleven, Domotel Xenia, heeft werkelijk de perfecte locatie: aan de boulevard, met prachtig uitzicht over de zee en midden in het centrum. Daarbij hebben ze met Isalos beachclub de allerleukst buren. Extra fijn is dat er een heel chill buitenzwembad bij het hotel hoort.

ME ZEN

 

Me Zen bleek een ongelofelijk leuk zaakje, dat een klein beetje verscholen zit in een smal straatje. Het staat bekend om de beste tsipouradiko van de stad, en dat kan ik alleen maar beamen. Of je nu gezellig binnen zit, of lekker buiten op het kleine terras; de sfeer is perfect. En het eten ook, want oh wat zijn alle hapjes lekker! Dit zaakje mag je echt niet overslaan wanneer je in Volos bent.

 

PLASTIRA STREET

 

Plastira street is the place to be op het moment dat de zon onder is. Deze gezellige straat zit vol met barren, allen voorzien van een fijn terras. Dit resulteert erin dat je heerlijk de hele avond (en nacht) buiten zit, geniet van een goede cocktail met bijpassende bites en kijkt naar iedereen die langs paradeert. Zoals je het in menig Griekse stad vind: dit is de pasarella (‘catwalk) van Volos!

Meer lezen van Kelly? Klik hier om naar Good Food Love te gaan.