Zakynthos

Een pareltje in Griekenland!

Eiland met steile kliffen, schitterende zandstranden en zeeschildpadden

door Tamara Schellekens - www.passievrouwen.com

Griekenland staat bekend om de eilanden. Ben jij niet al eens op Kos, Kreta of Corfu geweest? Dit jaar zag ik een leuke reis naar Zakynthos voorbijkomen die goed paste binnen de schoolvakantie en ook na de vierdaagsefeesten was. Waar ik vooral zin in had? Zon, zee, strand, goed eten, veel lezen en lekker relaxen. Ik kende Zakynthos nog niet en ben me gaan verdiepen in de leuke bezienswaardigheden en mogelijkheden.

ZAKYNTHOS

 

Zakynthos is werkelijk een prachtig eiland. Het wordt ook wel “Zante” genoemd en is onderdeel van de Ionische eilanden, net als Lefkas en Kefalonia. De lengte van het eiland is ongeveer 40 kilometer en daarom is het ook een beetje te vergelijken met Texel. Iets wat ik altijd heel prettig vind: wanneer je het eiland in een week goed kan bekijken. Het eiland heeft een mooie, groene natuur, hoge kliffen, een gezellige hoofdstad met Italiaanse invloeden en schitterende zandstranden met helderblauw water. Zakynthos staat bekend om het scheepswrak op Shipwreck Beach, dat tevens een van de meest gefotografeerde plekken van Griekenland is. De combinatie van witte, steile rotsen, fel turquoise water en een gestrande boot op een hagelwit strand is enorm indrukwekkend. Daarbij staat het eiland bekend om de Caretta Caretta schildpadden die op verschillende stranden op het eiland hun broedplaatsen hebben. Lees verder voor mijn tips!

BANANA BEACH CLUB

 

De Banana Beach Club was voor mij een heerlijk dagje strand, lezen en rust met een lekkere beachclub en goed restaurant! Ieder hotel of dorpje heeft een aantal beach clubs, maar deze beach club lijkt een beetje op de clubs in Ibiza. Er hangt een heel relaxed sfeertje en je hebt een heerlijk strandbedje. De zee is rustig en prachtig. Ook heb je er een restaurant waar je heerlijk kunt dineren. Wat ik een groot pluspunt vind, is dat je er ook echt gras hebt. Ik ben niet zo van het zand. Ik vind het heerlijk om mijn voetjes op echt gras te kunnen neerzetten.

 

NAVAGIO BEACH

 

In ieder strandboekje is Navagio Beach één van de mooiste Griekse stranden en daar ben ik het absoluut mee eens. Ook bekend vanwege het schipwrak, maar ook door de mooie baai en de azuurblauwe zee.

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRIEKSE AVOND

 

Als je het échte Griekse gevoel wilt ervaren, schrijf je dan in voor de Griekse avond! We gingen naar een prachtige taverne in het plaatsje Kampi. Hier heb je het mooiste uitzicht van het eiland en het is een mooie plek voor de zonsondergang. Je gaat met een bus naar deze prachtige locatie en krijgt verschillende mezzes, salades en als hoofdgerecht lekkere soorten vlees van de BBQ met rijst en groenten. Natuurlijk danste ik mee met de sirtaki, de Griekse dans met veel licht, geluid en vallende borden.

Meer lezen van Tamara? Klik hier om naar Passievrouwen te gaan.