Amorgos

Indrukwekkende landschappen

Ideaal om te duiken en te wandelen

door Pauline - www.voormijnkleintje.nl

Amorgós is één van de meest indrukwekkende Cycladen, met prachtige stranden met azuurblauwe wateren en prachtige grotten! Ik neem je even mee naar mijn favoriete Cycladische eiland.

Amorgos

Binnen twee uur maken we twee totaal verschillende Griekse werelden mee. Het hectische en tikkie chaotische leven op het Griekse eiland Santorini en het rustige en traditionele leven op het Griekse eiland Amorgos. Onze trip begint op Santorini, omdat er simpelweg geen vliegveld is op Amorgos. Toch is het ook wel fijn om het contrast te ervaren, want nu weet ik echt dat Amorgos staat voor rust, natuur en traditioneel Griekenland. 

Amorgos

INDRUKWEKKENDE LANDSCHAPPEN

 

We komen aan in de haven van Katapola, centraal gelegen op het eiland. Vanuit Katapola worden we naar de kustplaats Aegiali in het noorden van het eiland gebracht. Door deze rit hebben we direct al de helft van het eiland gezien. Maar een straf is het niet, want de landschappen worden na elke haarspeldbocht steeds indrukwekkender. De kuddes geiten over de weg maken het plaatje van dit Griekse eiland helemaal af. We zijn beland op een Grieks eiland waar de natuur nog zijn gang gaat. 

We verblijven in Aegiali in het Aegialis Hotel & Spa. Dit Hotel is het enige 5 sterren hotel van het eiland en dat het een prachtige locatie heeft, zie ik al van ver. Het uitzicht vanuit het hotel over de baai en het kleine haventje is nog indrukwekkender. Het hotel is de ideale plek om te relaxen maar een dagtour over het eiland kan natuurlijk niet uitblijven. 

Amorgos- boot

PANAGHIA CHOZOVIOTISSA

 

Tijdens de dagtour, welke georganiseerd wordt door het hotel, bezoeken we het Byzantijnse klooster Panaghia Chozoviotissa. Het witte klooster valt nogal op tegen de steile rots zo’n 300 meter boven de kust. Het klooster, dat al bijna 1000 jaar oud is, is te bereiken via een smal en steil pad. Wederom geniet ik ook hier van de prachtige uitzichten, met het witte klooster in het decor. 
 

molen

PRACHTIGE STRANDEN

 

Amorgos heeft ook een aantal mooie stranden met prachtig turquoise zeewater waar je rustig kunt genieten. Agia Anna is één van de stranden op Amorgos en heeft een gelijknamige kapel. Via een steile helling kom je bij een klein zand- en kiezelstrand. Deze plek is zo idyllisch dat er regelmatig getrouwd wordt. Voor Franse toeristen is dit een bekende plek, omdat hier jaren geleden de film “The Big Blue” opgenomen werd.

Amorgos

HET KLOOSTER SINT GEORGE VALSAMITIS

 

Ook vind je op Amorgos het klooster van Sint George Valsamitis. Hier woont de enige non van het eiland. Ze verwelkomt ons vol overgave en ze vertelt enthousiast over haar eigen gecreëerde paradijsje. Kortom, naast relaxen en rust er is genoeg cultuur te vinden op dit traditionele eiland. Dit kun je ontdekken met een auto, maar het eiland leent zich ook uitstekend voor prachtige wandelingen. 

 

Meer lezen van Pauline? Klik hier om naar Voor Mijn Kleintje te gaan.

Amorgos- taverna