Corfu

Met de kids langs de highlights van Corfu

Van waterpret naar cultuur snuiven

door Sabine Kuipers van der Meer - www.vakantie-met-kinderen.com

Corfu is dat prachtige groene eiland in de Ionische zee aan de Westkust van Griekenland. Maar wat vinden kinderen eigenlijk van dat eiland? 

 

HET ACHILLEION, PALEIS VAN SISSI EN ACHILLES


Een echte must-see op Corfu is het paleis Achilleion, ooit voor de beroemde keizerin Sissi gebouwd. Meisjes dromen weg in de kamers van dit mooie paleis. Maar wij hebben 2 jongens, die meer geïnteresseerd zijn in de krijger Achilles. Sissi was ook zeer gecharmeerd van deze Griekse krijger. En dus vind je zijn beeltenis op verschillende plekken in en rondom het paleis. Het paleis is ook indrukwekkend en je krijgt geweldige uitzichten vanuit de tuin rond het paleis. We zien de zee en de stad Kerkyra. Maar Zeb en Tycho spotten vooral vliegtuigen, die zo ongeveer op ooghoogte langs vliegen om te landen op de luchthaven.

 

EEN BOOTREISJE NAAR PAXOS EN ANTIPAXOS


Griekenland, is vol met eilanden en hoewel we al op een eiland zitten, maken we een bootexcursie naar de kleine eilanden Paxos en Antipaxos. Als we die eilandjes ten zuiden van Corfu bereiken, kijken we onze ogen uit. We bezoeken de grootste plaats op het eiland: Gaios. Het heeft een leuk haventje en we eten op een terras op het plein. Volgens de jongens de lekkerste gyros die ze ooit op hebben. Maar het hoogtepunt is natuurlijk als de boot tot 2 keer toe voor anker gaat in de prachtige baaien van Paxos en Antipaxos. We sprongen van de boot in het azuurblauwe water. De jongens kunnen er geen genoeg van krijgen.

 

VEEL WATERPRET BIJ AQUALAND


Centraal op het eiland ligt een geweldig  waterpark. En wij hadden het geluk dat we hier ook logeerden.  Aqualand Village is een knus vakantiedorpje met familiekamers en heeft een prachtig waterpark waar voor jong en oud heel wat te beleven valt. Leuke baden met glijbaantjes en een waterspeeltoren voor de kleintjes. Onze favoriet: de bandenglijbanen en de vele glijbanen voor alle leeftijden. Maar ook de super snelle glijbanen voor de oudere tieners en volwassenen. Veel plezier beleefden onze jongens in het grote golfslagbad. 

 

KERKYRA, OUDE BINNENSTAD TUSSEN 2 FORTEN


Kerkyra hebben we van afstand al gezien, maar is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Als je door de drukke wegen gemanoeuvreerd bent arriveer je in de autovrije binnenstad. Hier vind je typisch Griekse restaurantjes, smalle winkelstraatjes en oude gebouwen. Maar de kinderen zien vooral de 2 forten. Want de oude stad ligt ingeklemd tussen het oude fort dat op een rots in zee ligt, en het nieuwe fort iets landinwaarts.

 

PRACHTIGE BAAIEN BIJ PALEOKASTRITSA


De mooiste plaatjes van Corfu worden gemaakt bij het schilderachtige plaatje Paleokastritsa. Hier liggen diverse mooie strandjes aan verschillende baaien tussen de rotsen. Dit is ook de plek waar veel toeristen naartoe komen en dus is het er behoorlijk druk maar wel gezellig! Als je iets verder zoekt vind je rustigere plekjes. De kinderen vinden het heerlijk om hier te zwemmen. Maar ook om te klimmen op de rotsen, steentjes in het water te keilen en op zoek te gaan naar visjes. Wil je meer actie? Waterfietsen, snorkelen, duiken, of rondgetrokken worden op een band of een banaan, het kan allemaal.

 

OP ZOEK NAAR RUSTIGE, KINDVRIENDELIJKE STRANDEN


Onze tijd is helaas maar beperkt, maar we wilden toch nog op zoek naar kindvriendelijke stranden. We worden gewezen op de zandstranden van Glafyda. En inderdaad, hier zijn veel faciliteiten voor kinderen, zoals een luchtkussen park op het water. Maar het is ook hét strand van Corfu. Dus als je juist een rustig strand zoekt voor de kinderen, dan moet je niet hier zijn. Helaas ontbreekt ons de tijd om op zoek te gaan naar die rustige plekjes, die er ook zeker moeten zijn. We zullen dus nog eens terug moeten gaan naar Corfu, wat een straf… 

Corfu is een multicultureel eiland met veel historische monumenten. De oude stad van Corfu staat op de werelderfgoedlijst en is een prachtige mix van klassieke, Venetiaanse gebouwen en lokale tradities. Het prachtige landschap, de kristalheldere zee en het uitstekende weer het hele jaar door verklaart waarom Corfu een ideale bestemming is. 

 

Meer lezen van Sabine? Klik hier om naar Vakantie met Kinderen te gaan.