Paxi - Antipaxi

Tips voor bezoek aan Paxos!

Een klein paradijsje

Door Claire Droppert - claireonline.nl/blog

Onlangs heb ik Paxos bezocht, één van de Ionische Eilanden. Gelegen in het noordwesten van Griekenland, ten zuiden van het eiland Korfoe. Met kristalhelder water en schitterende stranden wist ik, dit kleine paradijsje zou voor mij als fotograaf een unieke plek zijn om vast te leggen! Ik heb er enkele highlights bezocht, die ik hier graag met jullie wil delen.

Ik verbleef mijn eerste nacht op Korfoe, in het geweldige Kontokali Bay Resort & Spa resort, gelegen aan het water en met een schitterend uitzicht op de bergen van Albanie. Op maar 5 minuten afstand van Korfoe stad, dus de ideale uitvalsbasis voor wie deze stad ook graag wil ontdekken. Na deze heerlijk relaxte overnachting was ik weer fit genoeg om mijn reis voort te zetten naar Paxos.

Paxos is alleen te bereiken per boot en deze bestemming wordt ook vaak als dagtrip bezocht door mensen die de indrukwekkende kliffen van de Paxos en AntiPaxos eilanden vanaf het water willen bekijken. Ik verbleef er meerdere dagen en vertrok met de highspeed boot van de ΚAMELIA lijn.

De tocht vertrok vanaf Korfoe Harbour om te arriveren in Paxos New Harbour en duurde zo’n anderhalf uur. Deze tocht alleen is al de moeite waard! Je vaart voorbij het historische Venetiaanse fort op de kaap van de oorspronkelijk de oude stad Korfoe, en je ziet de bergen van het Griekse vasteland in de verte vervagen. Een heerlijk uitzicht om bij weg te dromen.

Het eiland zelf is prima om te ontdekken met een huurauto of om rond te wandelen, maar mijn tip is om een scooter te huren. Zo kom je ook op die kleine weggetjes die je naar de mooiste stranden leiden en ook de wind tijdens het rijden zorgt voor een heerlijke verkoeling :)

Mijn hotel lag centraal gelegen, een ideale ligging om het eiland te verkennen. Ik heb een aantal schitterende stranden bezocht, weggedroomd met de beste uitzichten, en ik heb heerlijk gegeten in de vele tavernes die Paxos rijk is.

Paxos heeft me blij verrast en laten zien dat er meer te zien en te doen is naast het relaxen op de paradijselijke stranden. Heerlijk wandelen langs de met olijfbomen gevulde bergen, genieten van de geweldige gastronomie, exotisch duiken in kristalhelder water, varen langs de indrukwekkende rotsen en kliffen of simpelweg heerlijk genieten aan een van de gezellige tavernes die dit eiland rijk is. Voor ieder wat wils dus. Paxos is daarom zeker een aanrader!