Peloponnese - Arcadia

Gevarieerde natuur

Ongeëvenaarde schoonheid met historische waarde

Arcadia is geografisch gelegen in het centrum van de Peloponessos. Het is een gebied met veel bergen maar ook een prachtige kustlijn. De hoofdstad van deze provincie is Tripoli, één van de belangrijkste agrarische en economische steden van het gebied. Van oorsprong een gebied waar veel lokale ambachten worden uitgeoefend.  

Arcadia is de ideale bestemming voor wandelaars die op zoek zijn naar prachtige bezienswaardigheden, actieve sportactiviteiten en willen proeven van de cultuur en historie van het land. Er zijn unieke dorpjes te vinden in Arcadia omgeven door prachtig natuurschoon van bergen, bossen en rivieren. In het oosten grenst Arcadia aan de golf van Argos, waar de zee hier en daar prachtige baaien heeft gecreëerd. Arcadia is door de bergen bewaard gebleven als een prachtig gebied dat nog intact is. Wandel langs het E4 Europese pad, wat dwars door de natuurlijke wonderen van het bergachtige deel van het mythische Arcadia gaat. Dit is ook de ideale plek om te raften of te kajakken op de rivier Loussios. De schoonheid van het landschap is zeer indrukwekkend.

Nog even geduld, de blogger is onderweg...

Honderd bloggers zijn de komende tijd op en onderweg naar een van de 100 bestemmingen in het prachtige Griekenland. Wil je wegdromen bij nieuwe reisverslagen? Laat je e-mailadres achter voor een update. We sturen je maximaal twee updates.