Costa navarino -branco_bar
Peloponnesos - Costa Navarino

Topbestemming voor golfers

Een Europees topresort voor golfers

door Feenstra & Bisschops - www.golfvrouw.nl & www.golfreisinfo.nl

Bij golfers is Griekenland - nog - geen bekende golfbestemming. Toch is op drie uurtjes rijden van Athene in slechts 10 jaar tijd een Europeses topresort voor golfers gerealiseerd. Initiatiefnemer Captain Vassilis Constantakopoulos heeft het zelf helaas niet meer meegemaakt, maar zijn droom om een duurzaam en luxe vakantieoord te creëren in de buurt van zijn geboortegrond, is volledig geslaagd. De voormalige reder zou er zeker heel trots op zijn geweest, want met twee uitstekende golfbanen en twee tophotels aan zee is er een resort ontstaan dat van alle gemakken en luxe is voorzien.

agora

ONTEK DE OMGEVING


Het resort ligt aan zee aan de westkant van de Peloponnesos en bevindt zich in een groene oase. Vanuit het hotel loop je zo het privéstrand op, waar op verborgen plekjes de beschermde zeeschildpadden hun eieren leggen. Het Yalovala natuurpark ligt op de vliegroute van vele trekvogels en vogelliefhebbers kunnen daar volop aan hun trekken komen. In de Navarino baai kun je ook veilig aanleggen met je zeil- en motorschip in het schilderachtige haventje van Pylos. Voor de liefhebbers van historie is er veel te vinden uit de Griekse oudheid, die meer dan 4.500 jaar teruggaat. Wij hebben ons laten vertellen dat men zelfs bepaalde vindplaatsen weer heeft bedekt, bij hole 15 en 16 van de Dunes Course, omdat de grond nodig was en er toch al zoveel te zien is in de omgeving!

Costa Navarino_anazoe_spa 

zwembad Costa Navarino

WAT IS ER OP HET RESORT TE DOEN


Zoals gezegd liggen er in het resort twee tophotels; The Westin en The Romano’s. Deze zijn qua luxe (5* +) vergelijkbaar met elkaar. Het ontbreekt werkelijk aan niets: keuze uit diverse restaurants, zwembaden met ligbaden, een fantastische spa, bars, winkels, speelgelegenheden voor de kinderen en natuurlijk het aanliggende strand. Wij verbleven in The Westin. Als je dit hotel op een afstandje bekijkt, lijkt het een Grieks bergdorp en dat beeld wordt binnen bevestigd. Men heeft een soort Agora gecreëerd, waaromheen de diverse restaurants en winkels zijn gelegen; dit geeft een gezellige sfeer en je kunt er prima toeven op de terrasjes, zonder dat je daarvoor het resort hoeft te verlaten. Zelfs ’s avonds kun je tijdens het eten bij Da Luigi genieten van een show op een reusachtig scherm. Wij verbleven in een suite die als extra een eigen verwarmd ‘infinity’ zwembad heeft, maar ook de ‘standaardkamers’ zijn bepaald niet standaard. Alle kamers hebben een geweldig bed, waar je heerlijk uitgerust wakker op wordt.

bay_course 

strand

HOE ZIJN DE GOLFBANEN


Toen wij er waren mochten we op twee topbanen spelen. De aanleg van nog twee extra 18-holes golfbanen (ontwerp Jose-Maria Olazabel) is al begonnen, evenals de bouw van een nieuw, volledig in de natuur geïntegreerd clubhuis. Geheel in stijl met het ecologische beleid worden de banen geïrrigeerd vanuit twee grote waterbassins die gevuld worden met regenwater. Je eigen clubs kun je eventueel thuislaten, want men heeft de nieuwste sets in de verhuur. Langs de fairways is er extra irrigatie aangelegd voor een mooie plant- en boomgroei.

De Dunes Course (ontwerp Robert Trent Jones jr.) heeft brede, glooiende, komvormige fairways met bermudagras als tapijt. Er zijn veel bunkers die prima van kwaliteit zijn en de rough wordt vriendelijk gemaaid, zodat de baan goed speelbaar is voor iedereen. Al is het duidelijk dat men de baan eenvoudig een stuk moeilijker kan maken met een ander maaibeleid. De greens van bentgras zijn behoorlijk groot en snel.

De Bay Course (ontwerp Bernard Langer) is heuvelachtiger en smaller, maar speelde in ons geval toch wat makkelijker. Hier zijn buggy’s verplicht, juist vanwege de hoogteverschillen en afstanden tussen de holes; dit zal volgend jaar ook op de Dunes het geval zijn. De baan is in dezelfde perfecte staat van onderhoud en vanaf de fairways zijn er mooie uitzichten op de baai.

Costa Navarino bay course 

strand Costa Navarino

HOE KOM JE ER


Tijdens het golfseizoen (oktober t/m december en februari t/m mei) wordt er ook vanuit Nederland gevlogen op Kalamata, dat op slechts een uur rijden van Navarino ligt. Onze voorkeursmaatschappij daarvoor is Aegean Airlines, omdat deze Griekse maatschappij alleen stoelen heeft met extra beenruimte waar je niets extra’s voor hoeft te betalen.

Wat ons betreft moet deze topbestemming zeker op het voorkeurslijstje voorkomen, als je ergens een weekje luxe wilt golfen en relaxen in een aangenaam klimaat. 

Meer lezen van Feenstra & Bisschops? Klik hier om naar GolfVrouw te gaan en klik hier om naar Golf Reisinfo te gaan. 

wijnflessen